|
Hubert oczywiście. Ale Ty jakoś go znasz, bo pewnie masz sprecyzowany pogląd i znalazłeś gościa, z którym się zgadzasz. Świadomy wybór, tak powinno być.
Media siłe mają ogromną, najlepszy przykłąd to Razem tuż przed wyborami, inna sprawa, że ten cały Zandberg brzmiał spokojnie, rozsądnie co dla wielu ludzi wystarczyło żeby oddać na niego głos, bo mieli dość darcia japy od 10lat, a jak ktoś głosuje nie z przekonania tylko po to żeby oddać głos(a takich ludzi pewnie jest bardzo dużo) to trafił do nich w sam raz. Tu też mam przykład z grona znajomych, koleżanka wahała się między Korwinem a Razem, trochę różne krańce poglądów na świat.
Co do Petru, to ja mam mieszane uczucia, uważam że przejmie on elektorat platformy, ale wątpie żeby miał kiedykolwiek większość jak PiS teraz, żeby móc spokojnie pomysły realizować. Osobiście jako klasa średnia trochę żałuję, bo uważam go za inteligentego człowieka. Chciałbym się nie mylić, jakby co odszczekam wszystko.
Co do Kukiza którego leszekm przytacza to mam wrażenie, że za dużo alkoholu i narkotyków przyswoił w swoim życiu. Na jego miejscu absolutnie powinien być Korwin, który wniósłby nieporównywalnie większa wartość swoimi wypowiedziami.
Wiadro pomyj teraz po mnie pójdzie za tego Petru, no ale trudno. Każdy się może mylić
|