Wyświetl pojedynczy post
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.12.2015, 14:59
Cytat:
Słyszałem że od stycznia Cupiał ma wesprzeć nas a właściwie jego córka i spłacić wszystkie zadłużenia...
Słyszał ktoś podobne info ?
Krążą plotki, że w styczniu ma się w klubie zmienić wiele, głównie z polecenia Bogusława Cupiała (uwierzę jak zobaczę, bo już kilka razy podobne plotki słyszałem)

Cytat:
Im gorsza nasza sytuacja i im bliżej sezonu ogórkowego w polskiej piłce tym więcej będzie pojawiało się podobnych informacji. W jedną albo drugą stronę. Broos, miliony od Cupiała lub jego córki vs. brak licencji na nowy sezon, odejście kluczowych piłkarzy i brak chętnych na trenera.

Pewne natomiast jest, że bez paru (nastu?) milionów złotych czeka nas dogorywanie.
Prawda jest taka że najlepszym rozwiązaniem byłaby spłata wszystkich długów zewnętrznych, czyli tych które wg różnych źródeł wynoszą od 10-16 mln zł. Trzeba zatrudnić dobrego trenera, 3-4 naprawdę dobrych zawodników. Jeśli zespół zacznie grać i awansuje do pucharów to wówczas łatwiej będzie znaleźć sponsorów, również dlatego że w świat pójdzie opinia że klub nie ma już wierzycieli na zewnątrz poza TF, co jest największym problemem i zarazem największa pożywką dla mediów. One lubią pisać źle o Wiśle bo to się sprzedaje, a jeśli źle piszą siłą rzeczy Gaszyński może stawać nawet na rzęsach a sponsora (koszulkowego, spodenkowego etc) nie znajdzie.
Sama spłata zobowiązań bez braku zmiany funkcjonowania klubu, jego strategii nie ma sensu. Dziś te długi to największy problem ale jeśli wraz z ich spłatą nie zmieni się postrzeganie i plan na WISŁĘ to to nie mam większego sensu.
Odpowiedz cytując