|
To co napisał KOALIK niestety jest całkowitą prawdą. Gdybyśmy dzisiaj mieli w drużynie graczy takich jak Sobolewski, Zieńczuk, bracia Mak, którzy chcieli dalej grać dla Wisły, a z różnych przyczyn nie mogli jestem przekonany, że takie widowisko jak dzisiejsze czy to w Poznaniu nie zdarzyłoby się ani razu. Ok można tutaj dopisać jeszcze Małeckiego na upartego.
Przegrać można mecz z każdym przeciwnikiem, nawet najsłabszym w lidze, bo to jest sport i cóż zdarza się czasami, ale niedopuszczalnym jest granie na pół gwizdka co ja widziałem przez dużą część meczu derbowego, przez praktycznie cały mecz w Poznaniu i również niemal pełne 90 minut dzisiaj. Co jest tego przyczyną, prawdę mówiąc nie wiem? Na pewno sytuacja finansowa w klubie nie pomaga, bo jakoś nie jestem w stanie sobie racjonalnie wytłumaczyć tego, że drużyna z potencjałem na miejsca w Top6 odpierdala taką manianę na boisku. Ktoś powie, że mamy słabych piłkarzy - ja powiem ok - mamy słabych, ale większość drużyn w naszej kartoflanej lidze ma jeszcze słabszych, a potrafią wyciągać lepsze wyniki i przede wszystkim widać na boisku, że im się chce. Braki w technice, dynamice, ustawianiu się, przewidywaniu ma wielu naszych ofensywnych piłkarzy vide Boguski, Jankowski, Guerrier, Burliga, ale było wiele spotkań, w których oni też potrafili się pokazać i nie były to wyskoki jednorazowe, zatem umówmy się, że jakiś poziom ponad przeciętną w tej lidze prezentują. Jak dorzucimy do tego Brożka, nawet w przeciętnej formie, to jak bardzo trzeba się starać, żeby osiągać tak słabe wyniki?
Tu potrzeba trenera który wezmie do kupy tą zbieraninę kopaczy i stworzy drużynę - spowoduje, że większość z nich lub przynajmniej część z nich będzie w dobrej formie. Tylko tu widzę szansę na załapanie się jeszcze do TOP8. Ale czy przy obecnym burdelu panującym w strukturach zarządzających naszym ukochanym klubem jest to choćby trochę realne?
Ostatnio edytowane przez Zieniu17 : 12.12.2015 o godz. 23:27.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
|