cudlaty napisał(a):

|
....Różne znaki na niebie i ziemi wskazują na to, iż to będzie coś więcej niż tylko zmiana na stanowisku szkoleniowca. Prawdopodobnie także i jakieś wzmocnienia w drużynę i ustabilizowanie sytuacji Wisły. Być może jest to jedna z tych opcji, która ma przygotować Wisłę do sprzedaży albo osiągnięcia czegoś więcej.....
|
Chętnie zobaczę czy masz rację.
Natomiast nie moge podzielić Twojego entuzjazmu, przynajmniej na obecnym etapie. Sam kiedyś twierdziłem iż Gaszynski przychodząc dostanie odpowiednie pieniądze na budowanie drużyny i powrót do normalności sportowej. Z perspektywy czasu tego nie widać. Argumenty w gruncie rzeczy miałem takie same jak Ty a wyszło jak wyszło - zadaniem Gaszyńskiego, którego oceniam dobrze, wydaje się być uporządkowanie spraw finansowych oraz organizacyjnych. Wyniki sportowe są na drugim planie.
Cupiał zapłaci za CV ale nie sądze że trener otrzyma w przerwie zimowej pakiet zawodników. Raczej zadanie by z tego co ma zrobić 'wynik'.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA