Wyświetl pojedynczy post
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.12.2015, 13:24
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że w całej tej swojej niedoli trener liczy na "doświadczenie" piłkarzy typu Boguski i Jankowski. Jak tu ryzykować wprowadzanie młodych, kiedy za najmniejsze potknięcie grozi wylot? Jeden młody odpali, dwóch kolejnych popełni rażące błędy, które spowodują przegraną - tego boi się trener u nas i dlatego stawia na pseudokopaczy z obyciem ligowym.
Ja to doskonale rozumiem, ale po pierwsze, kiedy niby młodzi mają się ogrywać i zdobywać to obycie ligowe? Po drugie, Boguski i Jankowski są tak rażąco podatni na błędy, że momentami sami wyglądają, jakby grali w E-Klasie swój czwarty mecz. Jeżeli wystawi się w meczu od razu 3-4 młodych, to prawdopodobnie skończy się to źle, ale od dawna nie jestem w stanie zrozumieć, co stoi na przeszkodzie, żeby dać 20-30 minut jednemu chłopakowi. Dać mu szansę i powoli wkomponowywać go w pierwszą drużynę. ZWŁASZCZA, że nie wiemy jak kadrowo będzie wyglądał przyszły sezon, czy się Boguski znowu nie rozkraczy itd. Nagle może się okazać, że trener (obojętnie kto nim zostanie) będzie zmuszony grać chłopakami, którzy mają rozegranych łącznie po kilkanaście minut w lidze, bo jego poprzednicy nie dawali im szans.

Nie wymagam kadrowej juniorskiej rewolucji, tylko przynajmniej odrobiny perspektywicznego myślenia.
Odpowiedz cytując