Fuks napisał(a):

W tym temacie wypowiadam się bardzo rzadko właśnie dlatego, że duża część osób ma taki styl jak ty. Wymiana poglądów z kimś kto wypisuje teksty typu "urbanoplatfusiarnia" niespecjalnie mnie interesuje.
Nie wiem co ma mieć brak wypowiedzi w czerwcu czy w jakimkolwiek innym miesiącu do rzeczy. Co ma TK do uchwał Sejmu możesz sobie sprawdzić sam w przepisach, ja nic o tym nie pisałem w moim postach.
Odnośnie natomiast PAD zapomniałem dodać jeszcze jeden element. Jego wątpliwości wzbudzili sędziowie wybrani przez PO i jak pisałem poprzednio, nie zrobił z tym NIC. Nie miał natomiast żadnych wątpliwości co do zaprzysiężenia sędziów wybranych przez PiS na podstawie nieobowiązującej ustawy i ich zaprzysiężył w trybie natychmiastowym. Ustawa PiS o TK wchodzi w życie jutro. '
Nie wszystko można tłumaczyć tym, że PO robiło błędy.
|
No to jeszcze raz, urbanoplatfusiarnia w czerwcu 2015 roku zrobiła kardynalne błędy proceduralne przy wyborze sędziów TK.Wykorzystał to PIS i UCHWAŁĄ wybrał nowych sędziów TK.Rzeczowo to przedstawia Prof.Banaszak co wkleiłem powyżej.W związku z tym Twoje prawnicze dywagacje nie maja kompletnie znaczenia i są tyle warte co kwilenie przerażonego zolla czy innego stępnia.Na koniec jakbyś nie wiedział to TK jest ostatnim ubecko-komuszym bastionem który na naszych oczach dogorywa.