Wyświetl pojedynczy post
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.12.2015, 10:49
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Wiesz - ja tam bilet kupiłem - ale raczej po wczorajszej grze nie przyjadę. Nie chodzi mi o to, że Brożek 2 razy się poślizgnął przed bramką. Nie chodzi też o to w pierwszym rzędzie, że przegrali z k..ami, nie chodzi również o to, że Uryga na boisku to tak jakbyśmy grali o jednego mniej, czy o taktykę i system zmian wprowadzany przez Kazka....... czy o to, że grają jak ostatnie cipy popisując się nieudanymi piętkami, zgraniami etc.
rozumiem, też miałem podobne myśli gdy schodziłem z sektora... jednak to nie dla piłkarzy przychodzę na mecz, nie jesteśmy Barceloną czy innymi Manchesterami, aby chodzić na mecze podziwiać piłkarzy, my przychodzimy dla WISŁY!

a co do meczu to zagrali tak jak ich Kazek uczył, chcieli grać piękna finezyjną piłkę, tylko zapomnieli że to nie fifa... i o to mam największy żal do Moskala, wymagał od piłkarzy finezji jednak zapomniał że jako wykonawców ma Burlige i Uryge, których techniką przewyższa pewnie połowa chłopaków z naszej Akademii...

jaki był sens wiecznej gry systemem 4-5-1 skoro od kilku miesięcy jesteśmy bez skrzydłowych? po ch*j nam Bury na skrzydle, skoro on potyka się o własne nogi? jaki sens gry dwoma def. pomocnikami skoro jeśli nawet odbieramy piłkę to i tak zaraz ją tracimy bo nie ma kto jej rozgrywać?

dlaczego geniusz trenerski Moskala nigdy nie podpowiedział mu że jeśli nie mamy skrzydłowych to nie szukamy ich na siłe, tylko gramy tym czym mamy, dlaczego ani razu nie widziałem chociaż próby zmiany systemu na grę bez skrzydłowych, na takie 4-4-2

Jović - Głowa - Gumiś - Sadlok
-------------Uryga-------------
------- Mąka - Donald--------
----------Popović-------------
--------Boguś - Brożek------

ewentualnie zamiast Bogusia lub Donalda można było próbować Jankesa, skoro chcieliśmy grać klepką to dlaczego nie dopasowaliśmy systemu do umiejętności piłkarzy, aby każdy robił to co umie, a nie na siłe pchać Burego i Bogusia na skrzydło lub Jankesa na rozgrywającego, to chyba logiczne że dopasowujemy system do piłkarzy a nie piłkarzy do systemu...

wiem że zaraz posypie sie tu fala krytyki na moje wypociny, ale pomyślcie sami dlaczego nigdy nie było prób zmiany systemu, dlaczego Moskal naiwnie wierzył ze Jankes stanie się Stiliciem a Bury Kalu Uche? cały rok 2015 to wielka klapa... wystarczy spojrzeć na tabele za ten rok... i nie mówcie mi tu że mamy słabych piłkarzy, bo taki śmieszny Piast czy jeszcze śmieszniejsza cracovia wcale lepszych nie mają, po prostu trafił im się odpowiedni trener który umiał poustawiać odpowiednio zespół tyle i aż tyle!