Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.11.2015, 15:40
raindog napisał(a):Wyświetl post
W sumie jestem ciekaw, jak wyglądałaby Wisła, gdyby Moskal dostał normalną drużynę z napastnikiem. Nie oszukujmy się, Smuda miał o wiele lepszy skład. Zwolnienie w tym momencie to błąd, ale Kazio też nie jest bez winy.

Jak już wspominałem, wg teorii gier najlepsze strategie to strategie mieszane - potrzeba czasem pewnego chaosu w grze. Moskal niestety unikał przypadku jak ognia. Mieliśmy masę sytuacji, gdzie piłkarz wchodził w szesnastkę, nikt go nie atakował, a ten zamiast strzelać z 15 metrów, podawał. W Wiśle nigdy nie padłaby taka bramka, jak druga dla Cracovii, tylko byłoby przyjęcie i odegranie.

Moskal może mówić o ogromnym pechu - dużo zmarnowanych setek i niewyobrażalne złodziejstwo sędziów. ...tyle, ze tak jak wspomniałem, on na tego sportowego farta się całkowicie zamknął - chciał go całkowicie wyeliminować i niestety dostał rykoszetem.

Powtórzę - zwolnienie Kazka w tym momencie to błąd. Zwalanie na niego całej winy to głupota. Mówienie, że ma najsłabsze wyniki w Wiśle od lat, przy jednoczesnym milczeniu, że ma najsłabszy zespół w erze Cupiała - to idiotyzm. Poziom tego forum jest, jaki jest. Jeśli po meczu dominują głosy, że głównymi winowajcami porażki są Boguski i Moskal, a nie Brożek, to można się zastawić nad sensem komentowania tutaj.

O co mogę mieć żal do Moskala? Jak Smuda nie miał piłkarzy, to ich stworzył - Burliga i Uryga. Nawałka stworzył Mąkę... a Moskal nawet nie próbował. W meczu z Koroną bardzo fajnie pokazał się Marszalik? Dlaczego nie widzieliśmy go później? Dlaczego nie widzieliśmy ani razu Handzlika?
Miałem coś napisać, ale że byłoby to w zasadzie to samo, więc dodam pełna zgoda.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...