Cytat:
Jak widac pisowskie callcenter musialo wziac darmowe nadgodziny w dzien wolny od pracy (bo jak widac po poscie powyzej brzydza sie kapitalizmem). Szkoda, ze znow zadzialala ekonomiczna zasada minimaxu - im wieksza kompromitacja keynesistow, tym bardziej spadaja checi jakiejkolwiek merytoryki. Dobrze chlopaki, wykrecajcie za frajer PKB! Tylko zastanawia mnie sens, skoro piskeynesistow udzial to mikroekonomia, ktora szczerze gardza? Monetaryzm... Z deszczu pod rynne! Rozumiem, dalej tlumaczymy na dobrach podstawowych nie zwazajac na paradoks Giffena i faktem, ze chleb jako dobro jest dobrem podstawowym. Totalna zenada. Czyli w zyciu chodzi o to, by sie jedynie nazrec. Z sld jako rurkowce pis za pan brat! Rurku68 uwazaj, bys w pisowskim callcenter nie upierrdolil stolu. CEO zauwazy i skonczysz jak Durczok. Jak widac jesli chodzi o stanowiska da sie zwrocic uwage na skale mikro? Szkoda, ze nie odnosnie ekonomii. Keynes68 z ciekawosci - jak glosowales w referendum konstytucyjnym w 1997r.?
|
Za klasykiem: takie piękne samozaoranie...
Cytat:
Odnosnie zmian w callcenter - Miroslaw odsuniety od publicznej debaty? Zupelnie jak prezes! Zamiast Miroslaw forum zbaw Wislak Rurkowiec-Szydlo! Szkoda, uwielbialem spadac z krzesla ze smiechu po wywodach Cyceronka
|
Po tym gdy zobaczyliśmy jak główny "muzg" turbusiów mnoży ułamki, zapadła decyzja że obcinamy zasoby i alokujemy tylko 1/10 etatu. Turbo-niepokorni załatwiają się sami, bez żadnej partycypacji z naszej strony.
Cytat:
|
Fakt. Orban sie pomylil, kalkulator jak kalkulator - nieomylny.
|
No to następny w kolejce do wyprostowani zostaje już tylko Pan Bóg....
Cytat:
|
Alez ja w przeciwienstwie do callcenter znam program pisu. Chcialem poznac stanowisko kierownika68.
|
I co Twoim zdaniem ten program mówi na temat zgodności/niezgodności polityki ekonomicznej PiS z polityką ekonomiczną Fidesz? Pytam bo wydawało mi się że program PiS znam dość dobrze, ale takiego passusu sobie nie przypominam. Wyjaśnisz?
Cytat:
|
Wygra oboz Ewki, bo wchlonal miekkiego Grzesia.
|
Co prawda nie rozumiem jak z poniższego:"Obóz Ewki
przejmie szefostwo w partii i bedzie czekać jak zombie na powrót tw kierownika. Grzesiu
zatrzyma przewodnictwo w partii." ma wynikać to powyżej ale ok. Zakładam że logika jest podobna do mnożenia ćwiartek, dającego jeden.
Cytat:
|
Ja kalkulator, ja kalkulator Keynes jak mnie slyszysz? Odbior!
|
Wyglądana na to że kalkulator naoglądał się "Czterech pancernych" a teraz chciałby się pobawić w Janka...
Cytat:
Skoro moja wypowiedz (post 34095) zacytowana i okreslona przez Wislaka68 to belkot mozna to podsumowac:
Reasumujac, wobec pisowca, keynesisty, neomonetarysty Wislaka68:
- nie bylo cukru po 7 zl, a jak byl to z wcale nie wyzszym popytem
- powinnismy inwestowac i wprowadzac innowacje w przemysle spozywczym zgodnie z XVI wieczna polityka "Polska spichlerzm Europy" zamiast w produkty wysokoprzetworzone, wlasne doliny krzemowe, przemysl etc. bo pochwalaja to zachodnioeuropejscy ekonomisci, specjalisci, politycy
- Intel wcale nie zainwestowal 50mld $ w badania nad grafenem, Polacy wcale nie mieli w tym zadnego udzialu.
- zachodnim politykom powinno zalezec/zalezy na rozwoju technologicznym Polski
- Niemcy gospodarczo przegrali wojne/wojny bedac 2x w obozie przegranych
- Keynesisci interesuja sie makroekonomia, a neokeynesizm jak Tusk swieci tryumfy
Podsumowanie kazdemu czytajacemu temat polityczny zostawiam pod wlasna ocene.
|
Szanowny kalkulatorze, zapewne Cię to bardzo zdziwi, ale aby dana wypowiedź zachował logiczną spójność (a więc nie była bełkotem) to, oprócz konieczności prawdziwości zdań w niej zawartych, niezbędna jest jeszcze ich wewnętrzna spójność oraz logiczny związek z postawioną tezą. Zdanie: "1=1 ponieważ słońce wschodzi na wschodzie a żaba skacze" jest tak samo bezsensowne jak zdanie: "1=1 ponieważ słońce wschodzi na zachodzie a żaba lata".
Podobnie: z tego że cukier był po 7 PLN żadną miar nie wynika że impuls popytowy nie zadziała, a z tego że Intel inwestuje w grafen nie wynika że mechanizm popytowy nie da impulsu wzrostowego gospodarce.
Monolog wewnętrzny jaki prowadzisz na tym forum być może rozładowuje jakieś Twoje napięcia, natomiast żadną miar nie służy jakości Twoich postów.