Wyświetl pojedynczy post
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2015, 20:45
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
Sądzę, że zawdzięczamy je Austrii, Rosji i Prusom, czyż nie? A poza tym jaki, to ma związek z narzekaniem jako rzekomo polską wadą. Napisz jeszcze może, kto uczył Cię logiki.
Sądzę, że zawdzięczamy je głównie sobie samym ale tu już trzeba sięgnąć głębiej do historii i do rzeczonej szlachty zapatrzonej w koniec własnego fiuta. Jaki to ma związek z tematem odpowiedz sobie sam bo to Ty wywołałeś odwołania historyczne, ja osobiście nie widzę związku.
Czy jest to "rzekoma" wada jak piszesz można my długo dyskutować, ale po co skoro wystarczy przewinąć chociażby ten temat i poczytać. Ewentualnie można wzbogacić wiedzę stojąc na przystanku tramwajowym i słuchając rozmów rodaków. Bardzo rzadko zdarza mi się jechać komunikacją miejską ale nawet w tych wyjątkowych przypadkach po 20 min mam przegląd wszystkich chorób rodzinnych, podwyżek, smogu i nieszczęść związanych z warunkami atmosferycznymi. Tak już ogromna część z nas ma, że wiecznie użala się nad swoim losem czego osobiście nie lubię ale nie mogę tego nie zauważyć.
Tak czy inaczej nie jest to chyba główny i pożądany watek tego tematu.

PS Logiki uczyło mnie życie ale jeżeli ta wiedza poprawi Ci samopoczucie to mniej więcej 18 lat temu miałem przyjemność (?) mieć to wykładane przez niejakiego pana pod tytułem Gizbert-Studnicki. Tak czy inaczej staram się przedkładać praktykę nad teorię.
Odpowiedz cytując