wislak68 napisał(a):

No to łopatologicznie:
Postawiłeś tezę: "ponieważ konserwatyści w UK wiedzą co robią, to wypłacają zasiłki na dzieci tylko dlatego że ich deficyt budżetowy jest niższy niż polski, z czego wynika, że Polska nie powinna wypłacać zasiłków dla dzieci."
Konkluzja z dyskusji na temat porównania deficytu budżetowego UK i Polski wskazuje na zupełnie inną konkluzję: "ponieważ konserwatyści w UK wiedzą co robią, a wypłacają zasiłki na dzieci, pomimo tego że ich deficyt budżetowy jest wyższy niż w Polsce, dlatego Polska powinna również wypłacać zasiłki dla dzieci"
Okazuje się że jeśliby przyjąć zaproponowane przez Ciebie kryteria konkluzją powinno być wypłacanie przez Polskę zasiłku na dzieci, co zaprzecza Twojej początkowej tezie. Dla mnie to klęska na całej linii (no chyba że przyjmiemy, że torysi są bandą kretynów, którzy nie wiedzą co robią), ale nazywaj to sobie jak chcesz.
I jeszcze link gdybyś nie wiedział jakie zasiłki na dzieci wypłaca UK:
https://www.gov.uk/child-benefit-rates
Widzisz, moje konkluzje są zupełnie inne. Sądzę mianowicie że, wbrew temu co piszesz, zdecydowana większość piszących tutaj wcześniej zrezygnowała z tego, przerażona poziomem piszących tutaj, kilku liżących się po fiutkach, turbo-niepokornych. Jeśli ktoś ciężko pracuje, po pracy musząc jeszcze wypełniać obowiązki domowe, to wchodząc na neta i widząc teksty o: Putinie jako dobrym premierze polski, Krulu jako obrońcy cywilizacji zachodniej czy o swojej rodzinie (powiedzmy że czteroosobowej) nazywanej patologiczną, pisane przez dzieciaków, których jedynym zajęciem jest siedzenie na SB i pieprzenie o dupi... Maryny, to wzrusza tylko ramionami i myśli sobie że szkoda czasu na zabawy w piaskownicy.
|
Jak widac tobie nie szkoda bo caly czas piszesz

To odnoscnie ostatniego zdania.
Co do meritum, to juz nawet nie chce mi sie odnosci bo jego brak w twojej wypowiedzi. Stawiasz mi tezy. ktorych nie postawilem aby tylko na sile udowodnic chyba tylko sobie, ze masz racje choc oczywiscie nie masz. To co sie do ciebie pisze puszczasz plazem obok siebie tak zeby tylko przypadkiem nie trzeba bylo przyjac na klate ze nie miales racji. Jestes prawdziwa pisowska alfa i romea tego forum. Brawo. Juz nawet kerim, jak nie ma racji to przynajmniej odbiega od tematu a nie na sile dalej robi z siebie cymbala.