Cytat:
Lepsze to niz komediant68. Odnosnie inteligencji znacznie mi blizej do Napoleona Hilla - miara inteligencji jest dzialanie. Przyznasz, kalkulator do dzialan pasuje idealnie. Dziekuje bardzo za tak mily komplement Glowny mozg? A dziekuje bardzo. Slodzisz mi dzisiaj niesamowicie.
Podobno glowny mozg keynesistow dzisiaj zalapal, ze zostal powieszony za dzielenie. Nastepnym razem zacznie mnozyc. Nie, nie poczulem sie urazony, nie mniej jednak combo leci. Warto odnotowywac rekordy. Callcenter dalej nie potrafi pojac, ze trofeum przyznane zostalo za arytmetyczne 1 dzielone na 4.
|
Żeby nie zaśmiecać: proszę
Cytat:
A czy wymienione firmy to firmy polskie, czy zagraniczne? Kto zbierze marze?
A czy tu chodzi o marze w ogole, czy o roznice miedzy cena placona polskim producentom, a cenie na polkach? Czy nie wiekszy przeskok masz np. w tym, ze fabryka produkuje ser i dostaje kilkanascie zl za kg, a na polce masz 26/kg? Wskaz mi w supermarketach polskie produkty oprocz tych podanych przeze mnie i ich sprzedaz w porownaniu do zachodnich konkurentow.
I czy w biedrze masz teraz smaki Polski, czy Portugalii i Hiszpanii? W lidlu tygodnie Polskie, czy amerykanskie, chinskie, tajskie etc.? Skoro popelniam blad to wytlumacz mi gdzie w keynesistowskim rozumowaniu znika cena rownowagi? I w ktorym momencie?
|
Ponieważ na wszystkie przedstawione powyżej pytania udzieliłem odpowiedzi w poprzednim poście, a zrozumienie podstaw ekonomii jak widać przekracza możliwość kalkulatora, dlatego nie będę się powtarzał. Jeśli jednak któryś z pozostałych użytkowników będzie miał jakieś pytania oczywiście służę w miarę możliwości czasowych.
Cytat:
|
Nie, nie lgalem. Szczerze przyznaje brak wiedzy w tym zakresie.
|
Znaczy nie wiedziałeś. Czyli pisałeś pomimo tego że nie wiesz? Czyli pisałeś bzdury?
Cytat:
|
To jak z ta gospodarka? Jestescie zbiezni, czy jednak nie?
|
W pewnych elementach tak w innych nie.
Cytat:
|
Cytujac komendianta "chyba nie musze tlumaczyc roznicy pomiedzy szefostwem, a przewodnictwem partii"?
|
Obawiam się że jednak powinieneś. Sporo chciało by się dowiedzieć czym 1 różni się od 1.
Cytat:
Nie placz Wislaku szkoda lez,
Keynes jest taki jaki jest....
|
Jak by to powiedzieć... wielka sztuka to to nie jest, ale pomimo tego i tak radziłbym Ci pozostać przy wierszoklectwie niż zajęcie się ekonomią.