Karherop napisał(a):

Abstrahując od tego, że póki co Kuchar nie wzbudza mojego zaufania.
"ludzie tylko patrzą jak przemielić kasę dla siebie'
Piszesz to wszystko tak, jakby to Cię dziwiło. A co zrobił Cupiał w ponad 15 lat? Udzielił nam pożyczki bezterminowej, .. taka niestety prawda. W dodatku oprocentowanej.
Dobrzy wujkowie są tylko w bajkach. Jeśli ktoś nie ma pomysłu jak zrobić z Wisły maszynę do sukcesów na polu sportowym i finansowym to nie będzie się pchał w ten interes. Jak ktoś chce w nas wpompować kasę bez ładu i składu to sorry, skończymy jak Polonia Warszawa z Wojciechowskim i później Królem. NIE dla dobrych bogatych wujków, którzy będą nas traktować jak zabawkę na krótki czas.
A to że ktoś chce zarobić wkładając własne pieniądze w Wisłę? byłbym bardzo podejrzany gdyby nie chciał
Ogromny problem w tym, że przy obecnym stanie finansów Wisły wychodzenie z kryzysu może nam zająć kolejne 5 lat. I wcale nie jest powiedziane, że w końcu nie zwiniemy się jak Widzew. Zapewne są prognozy, że wyjdziemy z kryzysu, ale problem w tym, że jest to związanie z wynikiem sportowym, który trzeba z góry 'założyć'. A sukcesu nie będzie bez kolejnych inwestycji..
|
Oczywiście ze ja się z Toba zgodze...
Wiem ze Cupiał udzieli tak naprawdę pozyczki...
Ale przypomnijmy sobie tamte lata...
Nikt z Nas nie patrzyl wtedy czy to pozyczka czy nie, sukcesy były jak na Polska pilke naprawdę duże, byliśmy naprawdę potega...
Cupiał miał jakiś tam swój pomysl na prosperowanie klubu....
Niestety taki Kuchar i jemu podobni nawet w polowie nie będą w stanie tego zrobić co zrobil Cupiał...