Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2015, 18:31
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ad 1. Nie deprecjonuje wychowanków Jagiellonii, ale powiedz mi gdzie dzis jest Sawickij którego dałeś jako przyład, a który wychowankiem nie jest?
ad 2. Okej masz racje. Sprecyzuje. Wisła nie wychowała żadnego WYCHOWANKA na klasowym europejskim poziomie.
ad 3. W końcu konkrety!!I o to chodziło. No więc ile oni zarabiają Crivellaro i Świderski bo ich porównałeś. A ile zrobił dla druzyny Cywka ile Marszalik już piszę. Dzięki takiemu Cywce przed sezonem wielu ludzi klikało w klubową strone ,nabijajac kliknięcia czytając o Tomku. Na pierwszy mecz ludzie poszli z nadzieja ze on cos umie grać. Do tego ma spoko żarty. Dalej chcesz brnąć w temat w którym siejesz wyłacznie domysły? Proponuje w piatek spotkanie na treningu, podejdziemy do Bronia i spytamy kto jest więcej wart ? Pasi ?
ad 4. Podałeś przykład druzyny która m.in dzieki promowaniu młodych dostaje ciągle w dupe. Werteryzm.

E: ale na serio, nie walczmy ze soba, połaczmy siły i jebmy weszło bo coś im Wisła ostatio nie po drodze i za bardzo sie interesują pedały.
1. To przecież logiczne i o tym również napisałem. Trzeba wypróbować 10 zawodników z nadzieją, że przynajmniej 1 z nich wypali. Sukces, zawsze jest wynikiem wcześniejszych porażek. Ilu zawodników zaczęło robić kariery w wieku 26 czy 29 lat, gdyż w młodym wieku nikt nie dał im szansy gdy na wysokim poziomie? Gdyby taki Grzegorz Piechna czy Mateusz Piątkowski mieli szanse w wieku juniorskim na trening i grę w klubie ekstraklasowym to być może inaczej ich kariera się potoczyła.
Jak nie będziemy testować młodych w warunkach ekstraklasowych, to nigdy nie przekonamy się czy są coś warci.
2. I dalej się nie zgodzę. W myśl przepisów to i Uche czy Marcelo można uznać za wychowanka. A to że 'jakąś' karierę zrobił to się zgodzimy.
A Mączyński? pół życia spędził w Wiśle, zagra na euro 2016 (odpukać!), wygrał z kadrą awans będąc kluczową postacią. To nie jest europejski poziom?
3. Rozumiem, że brakuje Ci argumentów, ale naprawdę sądzisz, że na pierwszy mecz Wisły ktoś przyszedł dlatego bo zagra w nim Cywka? może jego rodzina, ale ona i tak miała bilety za free.
Rozwaliłeś mnie doszczętnie.
A pytania o to kto więcej zarabia, Brazyliczyk który grał w Katarze i I lidze w Portugalii, czy 17-letni młodzian z Jagiellonii odpowie nawet 6 letni kibic Wisły. Wymyśl coś ambitniejszego.
4. Lepsza drużyna która dzięki promowaniu młodych dostaje ciągle w dupie i ląduje na podium ekstraklasy, niż drużyna która ich nie promuje i ledwo załapuje się do grupy mistrzowskiej.

Ja z nikim nie walczę. Pogubiłem się tylko co chcesz udowodnić. Że warto zaorać całą Akademie (nawet tych 12 latków), bo w końcu z nikogo nie będzie tam pożytku czy może docenić wkład Cywki w ratowanie remisów Moskala.