szprotson napisał(a):

ehh
skoro łapiemy sie za słówka.
|
1) Skoro próbujesz deprecjonować jakość wychowanków Jagiellonii poprzez nasza wygraną z nimi to prosze przypomnij także kto kończył ostatni sezon na podium? Kogo w przedostatniej kolejce przekręcił sędzia w Warszawie zabierając mistrzostwo Polski?
2) Nigdzie nie napisałem, że wychowała kilkunastu, ale to TY napisałeś, że nie wychowała NIKOGO przez KILKANAŚCIE LAT. Kto to manipuluje słówkami?
3) Ile zarabia Crivellaro, a ile zarabia taki Świderski?* Jaki tutaj mamy stosunek ceny do jakości? Ile zrobił dla drużyny w tym sezonie Marszalik, a ile Cywka?
4) Podaje przykład drużyny która osiąga sukcesy w szkoleniu, a to że Probierzowi na początku sezonu całkowicie rozje*** drużynę poprzez transfery z klubu to inna sprawa.
5) Przedni obrazek.
Oczywiście, najlepiej oceniać juniorów w gronie słabych zawodników. Sławetny mecz PP z Lechem z 8 juniorami w składzie traktujesz jako indywidualną cenzurkę każdego z nich? I jak oni nie mieli zebrać tęgiego lania? A i tak skończyło się lepiej, niż można było oczekiwać po składzie. Do przerwy fartem, bo fartem, ale juniorzy utrzymywali remis.
W gwoli ścisłości. Mam podstawy by twierdzić, że 1-3 piłkarzy z danego rocznika z AP, stać aby w przyszłości coś znaczyć w dorosłej piłce. A to, że w sytuacjach kryzysowych Moskal stawia np na Cywkę w dodatku w 92 minucie ( w końcu broni remisu!) powoduje, że nie tylko mnie krew zalewa.
Kiedyś Paweł Stolarski powiedział, że gdyby nie porażka z APOELem i ogromny kryzys w klubie, nigdy by w Wiśle nie zadebiutował. Teraz mamy taką sytuację, że nawet kryzys nie spowodował, że nie daje się szansy młodym zawodnikom. I jak taki utalentowany 14-latek ma rozważać dalszą karierę w naszym klubie, widząc co się dzieje na górze? ucieka jak Buksa, Maki i kilku innych.
*Jak już koniecznie pytasz czym się wyróżnił Świderski to przypomnę, że chłopak ma dopiero 18 lat, a już ma na koncie 4 bramki w ekstraklasie oraz bramkę w lidze europejskiej. A o kilkunastu występach w ekstraklasie już nie wspomnę.