koniak napisał(a):

|
Ładne bilety to były około 12 lat temu, teraz są zwykłe wydruki, więc nie wiem o co chodzi a udogodnieniem miała być właśnie sprzedaż internetowa o którą tak długo zabiegaliśmy a koniec końców wprowadzenie jej niewiele zmieniło.
|
Co do biletów to kwestia gustu, ja np. trzymam na pamiątkę wszystkie bilety i wolałbym mieć bilet z kasy niż PDF, no ale jestem leniem i wolę kupić bilet przez neta i wydrukować w pracy niż tracić czas na stanie w kolejce.
Nie zgodzę się też, że niewiele zmieniła sprzedaż internetowa. Teraz wystarczy raz wybrać się na stadion celem wyrobienia KK, w dowolnym momencie w domu kupić bilet na mecz a pod samym stadionem zjawić się nawet i 5 minut przed meczem i na lajcie wejść na stadion, z lekkim rozbawieniem przyglądając się długaśnej kolejce do kas. Moim zdaniem sprzedaż online zmieniła bardzo dużo, teraz pozostało tylko zlikwidowanie obowiązku posiadania KK.
edit: jeżeli ktoś podejmuje decyzję o pójściu mecz np. rano w dniu meczu, to i tak na sprzedaż online jest już za późno. Ostatnio klub i tak poszedł na rękę, przedłużając sprzedaż internetową do godz. 12 w dniu meczu (i tak moim zdaniem powinno być standardowo). Udogodnieniem dla stojących w kolejce mogłaby np. być możliwość kupna biletu przy tym samym stanowisku, przy którym wyrabia się KK. Tym sposobem można byłoby stać w jednej kolejce zamiast w dwóch. Oprócz tego może otwarcie większej liczby kas? (ktoś się orientuje czy w godzinach poprzedzających mecz wszystkie kasy są otwarte?)