|
Liga jest wyrównana. Wyniki mamy przeciętne... ale i wykonawców bardzo średnich... Taka natura Moskala, że notuje prawie same remisy...
Pomimo tego bawią mnie głosy aby zwalniać Moskala przy takich problemach finansowych... To jest samobójstwo aby opłacać w tych warunkach 3 trenerów... a pokładanie nadziei w nowym trenerze uważam za śmieszne... Nowy trener nie nauczy doświadczonych piłkarzy wykorzystywać 100% sytuacji pod bramką przeciwnika... Mimo braków kadrowych gramy ładnie dla oka choć nieskutecznie... gramy tez na zero z tyłu...
Chciałem tylko przypomnieć, że już przetestowaliśmy prawie wszystkich trenerów w tej lidze... a trzeba zaznaczyć, że wszyscy z nich mieli lepszych piłkarzy od Moskala i stabilniejszą sytuację w klubie... choć i dużo łatwiejszą drogę do zwolnienia...
Dla krytykantów Moskala mam prośbę podajcie nazwiska swoich "zbawicieli" Macie wymagania jakbyśmy byli topową drużyną w eklapie... Proponowałbym zejść na ziemie... A co się stanie jeśli nowy trener będzie miał takie same wyniki lub nawet gorsze od Moskala? kolejne zwolnienie i szukanie cudotwórcy na pustyni?! Warto w tym miejscu zauważyć wyniki Jagiellonii Białystok i trenera Probierza (dla niektórych topowego trenera w Polsce)... w poprzednim sezonie 3 miejsce a teraz zajmują 13 miejsce... wystarczyło, że sprzedali mu kilku piłkarzy... i wyniki poleciały na łeb na szyję... Moskalowi też wyprzedano drużynę i w zamian otrzymał piłkarzy pokroju Cywki...
|