Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.10.2015, 17:52
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Jak myślisz, które stanowisko sprawi więcej radości Kopaczowej? Którego bardziej chce? I które będzie szalupą ratunkową?

Mam nadzieję, że teraz wszystko jest już jasne.

Na przyszłość daj sobie spokój z "mam nadzieję, że nie muszę tłumaczyć".

Do jutra
To napisałem ja:
"Pewną przesłanką będzie głosowanie w sprawie przewodniczącego klubu PO. Ma wystartować Kopacz i na pewno ktoś od Grzesia (wczoraj mówiło się o Grupińskim, dziś spekuluje się że może to być Neumann). Będą się mogli wtedy policzy"
Odpisałeś:
"Schetyna przeciez sam oglosil, ze kandyduje"
Z związku z czym uprzejmie wyjaśniłem że mówimy o dwóch różnych wyborach: jedne to wybory na przewodniczącego PO (wybierany jest przez wszystkich członków PO) w których swoje kandydatury zgłosiła Kopacz i Schetyna i drugie na przewodniczącego klubu parlamentarnego PO (wybieranego przez parlamentarzystów PO) w których zgłoszone zostały kandydatury Kopacz i Grupińskiego/Neumanna.
Jeśli chodzi o wagę tych wyborów to porażka grupy Grzesia w wyborach na przewodniczącego klubu w zasadzie zamknie mu drogę do kandydowania na szefa PO, ponieważ termin wyborów przewodniczącego PO zostanie ustalony gdzieś na koniec następnego roku (wcześniej będą wybory w powiatach, okręgach itp.). A tak długo Grześ w PO czekał nie będzie (zresztą byłoby to bezcelowe bo po takich wyborach miałby szansę zwycięstwa dokładnie takie same, jak Krul na to aby wejść do Sejmu).