Wyświetl pojedynczy post
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.10.2015, 23:01
kotyrek napisał(a):Wyświetl post
Właśnie to próbowałem wyoślić . Jeszcze raz. Czy w Monachium Lewy daje sygnał do podwajania?do presingu? Czy to raczej trener sugnalizuje co grać np. teraz ich wciągamy i kontry lub teraz na nich "siadamy".

Uważasz że trzepanie Cierznika przez Głowę, czy oper....prawie wszystkich prócz Bogusia/Głowy przez Brożka to ich rola?
Czy od tego Cierzniak gra lepiej......
Przeciez trener nie wbiegnie na boisko...
Nie wiem, czy gra lepiej, nie znam gościa. Są tacy, którzy na krytykę się gotują,a są tacy, którzy sie ogarniaja. Zależy od charakteru zawodnika.

Tak, uważam, że rolą kapitana/mentalnego lidera jest motywować (czasem także w ten sposób) drużynę lub jej część.

Nie wiem, czy Lewy daje znak do pressingu, bo nie skupiam się na takich aspektach, oglądając mecz w tv. Różnica jest taka, że Lewy nie jest tam kapitanem. W obecnej formie jest kluczowy/bardzo ważny, ale ciężko powiedzieć, jak to wygląda w szatni. Jaki jest system pracy Guardioli. Zresztą wydaje mi się, że w Bundeslidze Bayern z każdym gra stałym pressingiem i jest to dla nich zupełnie naturalne (ale nie przyglądam się temu jako kibic, stąd może to tylko moje wyobrażenie).

Moim zdaniem stawianie tezy, kto rządzi w reprezentacji na podstawie zachowania na boisku, nie jest na miejscu.

Odnosząc się do Moskala, trzymam za niego kciuki, aby zaczął wygrywać. Szkoda mi go jako człowieka i wiślaka, ale coraz bardziej zbliżam się do zdania, że jeżeli będziemy mieć dobrego trenera, którego jesteśmy pewni, to należy go zatrudnić.