bridgeburner napisał(a):

Dla mnie to jest nielogiczne
Skoro mamy tak słaby/"paralityczny" skład jak piszą obrońcy Moskala to jaki jest sens grania atakiem pozycyjnym i klepania piłki ?
Jak masz gorsza drużyne to ustawiasz grę z kontry i bazujesz na stałych fragmentach
Chyba ze liczymy na przyjście mitycznego napastnika, abstrahując juz nawet za co,
ale kto z zagranicy lepszy od Brozka przyjdzie do 10 drużyny polskiej ligi?
|
Stary, podkradłeś mi temat. O tym samym chciałem napisać.
IMHO taktyka Moskala kompletnie nie pasuje do naszej aktualnej kadry. Z uporem maniaka wystawia na pozycji skrzydłowych zawodników nie będących nimi i potem zdziwienie, że gra się nie zazębia.
Co nam z posiadania piłki, skoro akcje kończą się zwykle zanim stworzymy realne zagrożenie?
Całkowicie celowo przywołałem "tiki-takę" Stawowego. Moim zdaniem to ta sama przypadłość - trener któremu się wydaje, że jak każe swoim zawodnikom wymieniać dużo podań to już jest Guardiolą. Tylko wyników jakoś nie ma...
Reserve napisał(a):

|
Cupiał nie sprzeda Wisły, bo jest zbyt obciążona długiem, a za psi .... na pewno nikomu jej nie odda, to raz.
|
Od dłuższego czasu krążą informacje o bankach zmuszających T-F do pozbycia się Wisły. Niedawno były negocjacje o oddaniu jej TS-owi za przysłowiową złotówkę. Taniej już się chyba nie da?