wislak68 napisał(a):

ad1. Ja podałem cytat a Ty podałeś jako argument w dyskusji, zawartą w tym cytacie, głupawą opinię Krula.
ad2. W taki razie przepraszam że nie zauważyłem do tej pory.
ad3. W taki razie dla osoby inteligentnej zacytuję jeszcze raz boldując i podkreślając najważniejsze fragmenty:
2,8 mld (bo chyba Ci się zera poukrywały) USD podzielone proporcjonalnie wg. PKB. Wychodzi jakieś 140 mln USD. Do wora pod tytułem pomoc dla uchodźców, co oznacza że przesyłasz: żywność (np: z przeterminowanych zapasów armii, które i tak trzeba wymienić), śpiwory, namioty (jak wcześniej) jakichś konsultantów (np: leczących stresy wojenne) itp, itd. W praktyce Twój koszt jest zerowy, a masz spokój z "ciapatymi", zagwarantowany przez wszelkie możliwe gremia europejskie. Dlatego całkiem słusznie wystąpienie prezesa było nazwane majstersztykiem. Ale do do tego trzeba polityka, a nie osła w muszce, który zalałby ten kraj ciapatymi, ciesząc się że nie musi płacić im zasiłku.
|
1. Głupawą? Czyżby? Ciapaki przyjeżdżają po pomoc, śpiwory, namioty, żywność, które nomen omen wypierrdalają do pobliskich koszy na śmieci? Czy chodzi tutaj o ka$ę, którą twój guru pragnie im podarować?
2. W odróżnieniu od pana yntelygenta zauważam gdzie proponowane rozwiązanie w pogrubianym, boldowanym i podkreslanym tekście, którego (jak określasz)
w praktyce totalnie nie rozumiesz wyląduje. W ten sposób wydane 522,2 mln ZŁ wyląduje do kosza. Podobnie jak węgierskie kanapki.
Cytat:
|
masz spokój z ciapatymi przez wszystkie możliwe gremia
|
Tak, zapewne. Zwłaszcza z agencjami praw człowieka, gdy podałbym im przeterminowaną żywność wojskową
Nie rozumiesz totalnie "potrzeb" islamistów. Nie masz pojęcia o czymś takim jak eskalacja potrzeb. Wytłumaczę później. Pewnie nawet piramida Maslowa jest dla ciebie czymś zupełnie obcym. Naiwnyś jak młodszy brat w cukierni, że przyjeżdzają tu po takie pierdoły.
Nawet "głupawej opinii" nie rozumiesz:
Cytat:
|
Ale do do tego trzeba polityka, a nie osła w muszce, który zalałby ten kraj ciapatymi, ciesząc się że nie musi płacić im zasiłku.
|
Podawałem przykład ojca przeora kapucynów, żony, męża i baru - też totalnie nic nie zrozumiałeś, pewnie nawet nie przeczytałeś bo opinia z góry wypatrzona.
Osioł w muszce wie, że JEŻELI TUTAJ NIE BĘDZIE SOCJALU I ZASIŁKÓW CIAPAK POTRAKTUJE TEN KRAJ JAK PRZYSTANEK DO NIEMIEC! Gdzie on Ci kurva tu zostanie? Z Zusem, Krusem, 40% VAT&PIT. Podatek katastralny, służba zdrowia. Na umowie śmieciowej? Umowa zlecenie, 7-8zł/h, nadgodziny, robota w lidlu, żabce czy biedronce, gdzie podnosisz po X kilogramów? Oni w dupie mają robotę. Do Europy ciągniesz po socjal.
Cytat:
|
Byłeś na czarnym lądzie? Gdzie młodzi nie mają co robić?
|
Jeśli byłeś - gratuluję eskapady
Nie musiałem być na czarnym lądzie by wiedzieć, że "są pokoleniem, które dało się złapać w siatkę na własnym terenie lub wódz sprzedał ich za paczkę fajek bo i tak nie miałby z nich żadnego pożytku".
Który chciał z nich pracować, wyjechał do STANÓW. USA. Poza tym z konkretnego rejonu, Syrii spierrdalasz merytorycznie rozciągając obszar na całą Afrykę, co tylko potwierdza, że bredzisz.
Co innego północ Afryki, co innego centrum i południe. Kulturowo, gospodarczo, religijnie. Ale jeśli sam nie poszerzysz wiedzy, ja tego za ciebie nie zrobię.
tłumaczymy eskalację - gwałtowny, intensywny wzrost, poszerzenie. Na pewno Angela nie będzie chciała zwiększyć liczby ciapatych u nas. Już masz informacje o 100 tys po wyborach. Już wiadomo, że bez problemów obecne 7-10 tys. może sobie ściągać familię. A skoro tam się rozmnażają jak króliki, możesz śmiało przez 7-8-10 mnożyć obecną liczbę. Stąd zwiększą się środki. Nauka mówi, że ku zahamowaniu tego robisz barierę, tzn. edukację obywatelską w celu deeskalacji potrzeb. Ale czy ciapak zrozumie? Nie. Dajesz mu wszystko co chce (obecnie seks w obozie i bilet do Niemiec/Austrii), później albo przechodzisz na islam, albo kończysz jak Ned Stark w Grze o Tron albo Joanna d'Arc. I widać jak na dłoni, że zarówno u Angeli, jak i u ciapaka potrzeby się zwiększają. Ale to akurat normalne. Biologia.