ABGwislakABG napisał(a):

Ad.2 - Żadna dedukcja, nie powala. Dosłowny cytat z prezesa:
Nie określaliście tej wypowiedzi czasem jako majstersztyk? Kto tutaj ekonomicznie chce wspierać ciapaków, PiS czy Korwin?
Ad.3 - "Naszym celem jest LIKWIDACJA WSZELKICH ZASIŁKÓW. JEŚLI MIMO TO BĘDĄ CHCIELI PRACOWAĆ" - pozwól, że ja również posłużę się prostym porównaniem.
Ojciec przeor zakonu kapucynów bosych oznajmił, iż jeśli Władimir Władimirowicz Putin wycofa się z rejonu Krymu i Donbasu, przestanie cudzołożyć jak i odda cały swój majątek będzie on mógł ubiegać się o miejsce w klasztorze i dalsze życie w ascezie.
Powiedz mi, gdzie wypowiedź ojca przeora zakonu kapucynów bosych ma Władimir Władimirowicz Putin? Dokładnie tam gdzie imigranci wypowiedź Korwina. Pewnie nawet o Korwinie w ogóle nie słyszeli. Myślisz, że będą chcieli przyjechać do kraju bez socjalu? Z takim socjalem jak w Polsce? Nie.
Kolejny przykład - żona mówi do męża "kochanie, możesz iść do baru pod warunkiem, że nie wypijesz ani grama alkoholu". Gdzie wówczas mąż ma bar? Dokładnie tam gdzie W.W.Putin ojca przeora i ciapaki Korwina.
Koniec postu - jestem do dyspozycji gdybyś czegoś nie zrozumiał
|
ad2.
2,8 mld (bo chyba Ci się zera poukrywały) USD podzielone proporcjonalnie wg. PKB. Wychodzi jakieś 140 mln USD. Do wora pod tytułem pomoc dla uchodźców, co oznacza że przesyłasz: żywność (np: z przeterminowanych zapasów armii, które i tak trzeba wymienić), śpiwory, namioty (jak wcześniej) jakichś konsultantów (np: leczących stresy wojenne) itp, itd. W praktyce Twój koszt jest zerowy, a masz spokój z "ciapatymi", zagwarantowany przez wszelkie możliwe gremia europejskie. Dlatego całkiem słusznie wystąpienie prezesa było nazwane majstersztykiem. Ale do do tego trzeba polityka, a nie osła w muszce, który zalałby ten kraj ciapatymi, ciesząc się że nie musi płacić im zasiłku.
ad3.
Jak na osobę aspirującą do miana "inteligentnej", zaskakuje bez refleksyjne powtarzanie głupawych opinii Krula. Naprawdę wierzysz w to że rezygnacja z zasiłków dla emigrantów zahamowałaby ich napływ do Europy

Byłeś kiedyś w czarnej Afryce? Widziałeś te tłumy młodych ludzi nie mających nic do roboty i marzących tylko o tym aby wyrwać się do jakiegoś kraju w którym będą się mogli jakoś utrzymać? Obstawiam że na 10 Abdullahów z pustyni w Somalii, którzy czekają w Libii na przerzut do Europy, 9 nie ma nawet pojęcia o tym, że może tu dostać jakiś zasiłek. Szukają po prostu lepszego życia. I teraz baran udający liberała twierdzi, że należy ich tu wszystkich wpuścić, pod warunkiem że nie będą brali zasiłku. Z takim "wodzem" skończylibyśmy tak samo jak Rzym w trakcie wielkiej wędrówki ludów.