Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.10.2015, 01:06
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Ad.2 - Żadna dedukcja, nie powala. Dosłowny cytat z prezesa:
Nie określaliście tej wypowiedzi czasem jako majstersztyk? Kto tutaj ekonomicznie chce wspierać ciapaków, PiS czy Korwin?

Ad.3 - "Naszym celem jest LIKWIDACJA WSZELKICH ZASIŁKÓW. JEŚLI MIMO TO BĘDĄ CHCIELI PRACOWAĆ" - pozwól, że ja również posłużę się prostym porównaniem.

Ojciec przeor zakonu kapucynów bosych oznajmił, iż jeśli Władimir Władimirowicz Putin wycofa się z rejonu Krymu i Donbasu, przestanie cudzołożyć jak i odda cały swój majątek będzie on mógł ubiegać się o miejsce w klasztorze i dalsze życie w ascezie.

Powiedz mi, gdzie wypowiedź ojca przeora zakonu kapucynów bosych ma Władimir Władimirowicz Putin? Dokładnie tam gdzie imigranci wypowiedź Korwina. Pewnie nawet o Korwinie w ogóle nie słyszeli. Myślisz, że będą chcieli przyjechać do kraju bez socjalu? Z takim socjalem jak w Polsce? Nie.

Kolejny przykład - żona mówi do męża "kochanie, możesz iść do baru pod warunkiem, że nie wypijesz ani grama alkoholu". Gdzie wówczas mąż ma bar? Dokładnie tam gdzie W.W.Putin ojca przeora i ciapaki Korwina.

Koniec postu - jestem do dyspozycji gdybyś czegoś nie zrozumiał
ad2.
2,8 mld (bo chyba Ci się zera poukrywały) USD podzielone proporcjonalnie wg. PKB. Wychodzi jakieś 140 mln USD. Do wora pod tytułem pomoc dla uchodźców, co oznacza że przesyłasz: żywność (np: z przeterminowanych zapasów armii, które i tak trzeba wymienić), śpiwory, namioty (jak wcześniej) jakichś konsultantów (np: leczących stresy wojenne) itp, itd. W praktyce Twój koszt jest zerowy, a masz spokój z "ciapatymi", zagwarantowany przez wszelkie możliwe gremia europejskie. Dlatego całkiem słusznie wystąpienie prezesa było nazwane majstersztykiem. Ale do do tego trzeba polityka, a nie osła w muszce, który zalałby ten kraj ciapatymi, ciesząc się że nie musi płacić im zasiłku.
ad3.
Jak na osobę aspirującą do miana "inteligentnej", zaskakuje bez refleksyjne powtarzanie głupawych opinii Krula. Naprawdę wierzysz w to że rezygnacja z zasiłków dla emigrantów zahamowałaby ich napływ do Europy Byłeś kiedyś w czarnej Afryce? Widziałeś te tłumy młodych ludzi nie mających nic do roboty i marzących tylko o tym aby wyrwać się do jakiegoś kraju w którym będą się mogli jakoś utrzymać? Obstawiam że na 10 Abdullahów z pustyni w Somalii, którzy czekają w Libii na przerzut do Europy, 9 nie ma nawet pojęcia o tym, że może tu dostać jakiś zasiłek. Szukają po prostu lepszego życia. I teraz baran udający liberała twierdzi, że należy ich tu wszystkich wpuścić, pod warunkiem że nie będą brali zasiłku. Z takim "wodzem" skończylibyśmy tak samo jak Rzym w trakcie wielkiej wędrówki ludów.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 16.10.2015 o godz. 01:38.
Odpowiedz cytując