Wyświetl pojedynczy post
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.10.2015, 21:24
Skoro do wyborów niedaleko, to każdy Polak posiadający prawa wyborcze staje sie ekspertem od polityki.
Z mojego punktu widzenia dobrze w systemie politycznym nie bedzie, dopóki nie przejdziemy na system dwupartyjny. Bo jak wszyscy zauważyliście (mainstream wczesniej) wejście tylu małych partyjek do sejmu osłabia PiS. Takze mainstream pompuje ile wlezie nowoczesna i lewice. Zauważyli ze PO juz nic nie uratuje, wiec trzeba ratować stołki przystawkami. Tyczy sie to rownież kukiza i korwina. Kiedy patrzę na te listy z mniejszych okręgów.. To ręce opadaja. Kto próbuje dostac sie z tych partii.

Dlaczego dwupartyjny ? Po 8 lat dzierżyła władze absolutna. I nie ma ich kto rozliczyć.. A PiS teraz moze nie dostac tej szansy z powodu tego ze media wprowadza do sejmu 6-7 partii. Najgorsze co moze byc dla demokracji. Istny chaos. Kupczenie idiotycznych rozwiązań byle stworzyć koalicje większościowa. I zeby było jasne. Nie jestem zwolennikiem PiS, tylko uważam ze maja/ bede miec największy mandat społeczny do sprawowania władzy, ktory mniejszość moze zniszczyć. Na czas imigrantów jest to najlepsza opcja. Mam nadzieje ze po 25 października ich retoryka stanie sie bardziej konkretna i negatywna.

Nie jestem rownież zwolennikiem żadnej innej partii startującej w wyborach. Wiem tylko na kogo nie zagłosuje. Czyli na skompromitowany obóz władzy po-psl, tak żałośnie broniony przez mainstream, nowoczesna platformę ratunkowa i lewaków, nie zagłosuje takze na kukiza i jego zbieraninę.
Wybor jak widać jest niewielki.. Albo nie brac udziału albo zagłosować na najmniejsze zło. Ale wybiore to mniejsze zło i zagłosuje na zjednoczona prawice. Dlatego ze jakiej stacji tv nie włączę, radia czy tez po jaka gazetę nie sięgnę - wszędzie rozhisteryzowany szloch, płacz i piana na pysku przeciwko PiS-owi. Resortowe dzieci w pełnej krasie. Co mnie najbardziej cieszy ? Niektórzy straszą wyjazdem wrazie zwycięstwa PiS. Chciałoby sie rzecz.. Nareszcie. Najlepiej do Syrii. Razem z kumplami imigrantami. Tak na powaznie.. Gdybym nie mieszkał w tym kraju, pomyślałbym ze to PiS rządzi od 8 lat i to w jeszcze fatalniejszym stylu niz ci obecnie. Przerażajace jest to, jak wiele ważnych ośrodków społecznym nadal pozostaje w rękach postkomunistów

Czym bardziej próbujesz oderwać od koryta, tym bardziej kwiczą.
Odpowiedz cytując