Wyświetl pojedynczy post
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.09.2015, 19:44
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Miejmy nadzieję, że Moskal wystawi skład wedle starego piłkarskiego porzekadła, że zwycięskiego się nie zmienia.
w pierwszej chwili chciałem Cię opieprzyć za uwzięcie się na nie ukrywajmy troszkę już słabiej grającego Głowę, ale po dłuższym przemyśleniu oddaje Ci honor.

Jeżeli ta drużyna pod egidą Kazka ma jeszcze trochę nas nacieszyć to piłkarze muszą wiedzieć, że nikt nie jest nietykalny,nawet Kapitan-Legenda.

Tak sobie myślę, że i Głowie i Sadlokowi i Ryśkowi może wyjść na dobre:
1. Głowie, bo może obudzi w nim sportową złość, a po drugie odpoczną mu stare kości
2. Sadlokowi, któremu pozwoli dojść do optymalnej formy.
3. Rysiek ostatnio z PBB miał kilka dłuższych wylotów pod bramkę, jedną nawet zakończoną asystą, więc może czas na powtórki- osobiście czekam na jego pierwszego gola w Wiśle, a po drugie wydaje mi się, że część z jego kartek to wina spóźnionego Głowy, więc przy Sadloku mniejsza możliwość złapania żółtka. Oczywiście można tu dyskutować, że może lepiej by Rysiek złapał kartkę na Piasta, niż derby, bo nie ukrywajmy- nieuchronnie złapie kiedyś w sezonie czwartą kartkę, ale z drugiej strony lepiej na Termalice niż na Piasta.

Co do meczu: mam duże obawy co do remisu, wtopy, ale pewnie zakończy się na 3:1 dla nas .

Ważne, by założyć wysoki pressing.

Nomen omen wydaje mi się, że Popović się odblokował i da nam trochę radości jeszcze.
Cieszy też bramka Crivellaro, który po swojej bramce z PBB nawet się nie uśmiechał i miał minę "no kurde chwała Bogu, że strzeliłem bo by mnie zabili". Jakoś mu wybaczyłem przykozakowanie w Łęczną- i nie chodzi mi bynajmniej o wzięcie piły w rękę i strzelanie karnego, ale o sposób jego wykonania.

Teraz czas na Cywkę, który jeszcze nie miał swojego dnia w Wiśle
Odpowiedz cytując