Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.09.2015, 19:26
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Daleko posunięte wnioski. Tak samo jak z Popoviciem czy Crivellaro po ostatnim meczu. Jeżeli uważasz ze nie wygralibyśmy tego meczu w podobnych rozmiarach z Głowackim to nie wiesz co piszesz.
Dokładnie tak uważam, bo z Głowackim w składzie nasi stoperzy nie mogliby grać aż tak wysoko jak w tym meczu! Oglądnij sobie w którym miejscu stoi linia obrony jak gra Głowa, a gdzie stała teraz. Arek jest za wolny, żeby stać na połowie boiska - a jeśli podejdzie tak wysoko, to często musi ratować się faulem, bo nie ma tej zwrotności co kiedyś. Chyba sobie nie zdajesz sprawy, jak kluczowa dla rozgrywania piłki potrafi być linia stoperów! To oni dyktują jak ofensywnie ma grać drużyna, gdy podejdą wysoko - linie są blisko siebie, można łatwiej operować piłką, tylko że drużyna naraża się na kontry. Za czasów Arka i Marcelo graliśmy tak wysoko, bo Marcelo był bardzo szybki a Głowacki świetnie się ustawiał i był w miarę zwrotny jak na swoją posturę. Teraz niestety jego parametry fizyczne nie pozwalają na taką grę i nie ma też diabelnie szybkiego Marcelo, żeby go ubezpieczał. Sadlok jest jak na stopera bardzo szybki, a Guzmics przypomina parametrami fizycznymi Głowackiego sprzed paru lat (czyli zwrotny, zdecydowany, ale ze słabym depnięciem) i we dwójkę mogą sobie pozwolić na taką grę. Jeśli Głowacki ma na siłę wchodzić do składu, to wg mnie za Guzmicsa, a nie Sadloka - bo posiadanie dwóch takich wieżowców, bez żadnego szybkościowca praktycznie wyklucza tak wysoką grę stoperów. Tyle, że Guzmics rozgrywa w tym momencie lepszy sezon niż Arek, w dodatku jest jednak zwrotniejszy i ma przed sobą przyszłość. Dla mnie jakakolwiek zmiana w linii obrony w kolejnym meczu będzie strzałem w kolano i dowodem na to, że Moskal nie jest w stanie posadzić Arka na ławce.

Z resztą ja o tym, że Popović powinien grać za Urygę, a Sadlok jak wróci do zdrowia za Arka, pisałem już wcześniej. To nie są wnioski wysunięte z tego jednego konkretnego meczu. Ten mecz był dla mnie jedynie potwierdzeniem moich wcześniejszych obserwacji.
Osobiście mam ogromną nadzieję, że Moskal przeanalizuje naszą grę i zarówno Alan jak i Arek zaczną kolejny mecz na ławce rezerwowych.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 19.09.2015 o godz. 19:43.
Odpowiedz cytując