Siemion
Naiwni łykają każdą propagandę, jak pelikany, post tuż pod Twoim jest tego klinicznym przykładem,. Moja rada, myśl samodzielnie. Sprawa jest dość prozaiczna, RM i SV mieli od samego początku swoich licznych wrogów, takie jest nasze polskie piekiełko," zły obcy" niestety (dla nich) wygrywał, aż w końcu przegrał i ..nastąpiła wielka ulga, wówczas dodać należało tylko troche bajek i już masz widoczną propagandę o "złym obcym" w Wiśle. Moja rada, myśl samodzielnie, nie bądź pelikanem.
Co do Jaliensa, znasz jego CV, nie ? To się z nim zapoznaj, trudno było przewidzieć, iż okaże się leniem, Lamey zaś owszem grał raczej słabo, ale trzelił dla Wisły kilka bramek, z niego zrobiono kozła ofiarnego.. "omijanie perspektywicznych zawodników znalezionych przez skautów i nie branie w ogóle pod uwagę zawodników ze skautingu", ładnie to brzmi.. tylko konkrety znasz, nie ? To o czym piszesz. Ja wiem jedno, znam fakty, wyniki sportowe, więcej niż dobre, wiem też że bardzo trudno łączyć polskim drużynom grę w pucharach z grą w lidze, wiem też że Moskal, Probierz czy Kulawik nie zrobili nic lepiej, do póki była jesienią kontynuacja udało się wyjść z grupy LE, a dalej , dalej to już efekt domina, brak wypłat, nagonka, pan grabarz JB, no i główny architekt destrukcji, czyli pan Smuda, że zrobi to lepiej za pół ceny w 3 okienka transferowe, ..hmm zrobił lepiej (?), daj sobie sam odpowiedź. Konkludując ja szanuje wynik sportowy, również fakt iż transfery dały lepsze wyniki w europejskich pucharach, że nie musiałem się wstydzić przed znajomymi porażek z Levadią czy innym Karabachem. Znam też oficjalne korzyści od UEFA.. Wiosną zaś co by było, nigdy się nie dowiemy. Jeszcze jedna rzecz, w Wiśle rządzi Rada Nadzorcza, czyli BC, on decyduje ostatecznie o większych wydatkach, Ty wierzysz w bajki, iż czyniono je w tajemnicy, ja pewny jestem iż to BC był pomysłodawcą drogi na skróty, a wnioskuje to z całej obecności BC w Wiśle.
I na koniec..moja ocena pracy SV i RM jest umiarkowanie, ale pozytywna, wiem iż zrobili sporo błędów, jak i wiem że głównym błędem był cały pomysł, aby w pół roku skleić drużynę z wypożyczonych piłkarzy, również tych kończących kariery, aby raz, tylko jeden raz przebić się do LM, ja wolałbym inny plan, aby założeniem była tylko LE, a LM była opcją na kilka podejść, ale ten drugi plan nie był możliwy przy tym właścicielu, przy panu BC. A piszę to z pełnym szacunkiem za pozytywy jakie dał Wiśle BC, jednak uczciwość nakazuje widzieć też i drugą stronę medalu, czyli, niestety liczne, niewykorzystane okazje, cóż było i minęło, oby nauka nie poszła w las, bo prędzej czy później znowu będzie trzeba zatrudnić ludzi z zachodniej piłki, ale to kiedyś, na teraz liczą się pojedynczy fajny mecz, smutek z każdej porażki i radość z każdego zwycięstwa, .. a sen o potędze trzeba zaś odłożyć na przyszłość, ufam nie tak znowu odległą.
________
EDIT.
do Wesoły Romek
1. Mylisz dwie różne osoby, choć w ocenie faktów dotyczących SV i RM w Wiśle Kraków mające zbieżny pogląd.
2. Ja, czyli kochający Wisłę Kraków, kibic, o nicku milosz, nigdy nie przestanę bronić tego co uważam za słuszne, czyli tych co dali Wiśle Kraków MP, oraz jedynie właściwej drogi rozwoju ukochanego klubu, poprzez otwarcie go na zachodnią piłkę nożną i nic zmieni mojej postawy, amen 
PS.Tak na marginesie z każdym kolejnym sezonem Wisły Kraków, umacniam się w słuczności mojego poglądu na Wisłę.
Ostatnio edytowane przez milosz : 14.09.2015 o godz. 23:12.
|