ABGwislakABG napisał(a):

Mecze z Legią przy komplecie publiczności jak widać obecnie nic nie dały, więc z tym sponsorem rav bym się wstrzymał.
Poza tym - ktokolwiek liczący się w sponsoringu obserwuje STAŁE trendy, nie pojedyncze wyskoki. Tutaj nie potrzeba wielkiej wiedzy z marketingu. Jeżeli frekwencja się liczy, to stała. Ewentualnie trend wznoszący. A tego nie widzę, oni jak widać również.
|
A nie sądzisz, że mobilizacja na ten mecz dałaby jednocześnie kopa na wzrost frekwencji w meczach ligowych?
Bo mi osobiście wydaje się, że mogłoby to (pełen stadion, świetna oprawa i atmosfera meczu) być znakomitym impulsem do zachęcenia do przyjścia na stadion po raz kolejny (dla osób, które pojawiłyby się na nim po raz pierwszy, czy też po dłuższej przerwie). To moje osobiste zdanie, ale sądzę, że frekwencja i atmosfera na tym meczu będą miały spore znaczenie dla "popularyzowania tej formy spędzania wolnego czasu, jakim jest przyjście na stadion"

Zresztą zobaczymy, w ostatnich meczach u siebie mieliśmy frekwencję ok. 11 tys.
P.S. Wiele osób (a przynajmniej kilka z którymi rozmawiałem, a są Kibicami Wisły i to nie "kapciowo-telewizyjnymi", a chodzącymi na mecze) nie ma pojęcia jeszcze o tym meczu i akcji. Po prostu w ogóle nie korzystają (bądź jedynie sporadycznie) z internetu, a w innych mediach temat jak na razie nie istnieje.