rav napisał(a):

Z tymi kubkami i kolejnymi gadżetami nie szalejcie - jest sklepik klubowy i takich pamiątek nie brakuje.
Czego brakuje to nabywców biletów na mecz, który zapowiada się naprawdę fajnie, a tymczasem zeszło ich skrajnie mało. W ogóle, to kwota jest imponująca, ale już ilość kibiców, która wzięła udział zdaje się pokrywać z głosowaniem na muzeum w ramach budżetu obywatelskiego. Epitetów sobie daruję.
Zatem, jak dla mnie, to teraz przede wszystkim czas na promowanie samego meczu, zapraszanie znajomych i wykupywanie biletów. To zresztą ma spore znaczenie przy ewentualnej transmisji. Bzdurą jest, że jakaś TV wykupi prawa do transmisji by wsadzić ją do ramówki i zacząć promować na dwa dni przed. Jeśli chcemy, by mecz okazał się widowiskiem nie tylko na stadionie, to te bilety trzeba wykupić w 2 tygodnie. Wtedy można próbować załatwić TV ogólnopolską i albo namówić ją na wykupienie transmisji, albo samemu znaleźć sponsora, który zapłaci w zamian za reklamę w TV wokół transmisji. Ale tego nie będzie jeśli nie nastąpi mobilizacja biletowa.
Nie muszę chyba mówić, że 30 tys. ludzi na stadionie + 1(+) mln przed telewizorami + cała impreza się udaje = zwiększenie szansy na sponsora dla klubu.
|
Akurat pomysł z ewentualnym kalendarzem, moim zdaniem mógłby się sprawdzić, fajnie mieć coś takiego na biurku, stoliku czy ogólnie w domu na ścianie (o ile byłby ścienny). Każdy miesiąc to inna historia, każda data przypomina nam o pewnych wydarzeniach, o historii klub - jeżeli poszłoby to w tą stronę dla mnie 10/10.
Co do biletów jestem podobnego zdania. O ile bilety dla podopiecznych z Domów Dziecka poszły w ekspresowym tempie (wielkie brawa ) o tyle zwykłe bilety idą jak krew z nosa. Nie mówcie, że jeszcze czas i że w ogóle ''spokojnie zejdą'' - tylko każdy kupuje bilecik i dokłada swoją cegiełkę do budowania WIELKIEJ WISŁY.
Zróbmy prosty rachunek.
Cena najtańszego biletu 15 PLN
Dostępnych biletów: 16 036
15x16 036 = 240 540 PLN.. - Lepszego komentarza czy mobilizacji nie potrzeba, prawda?
Teraz mamy kwotę 194 054 + 240 540= 434 594 PLN