s1mone napisał(a):

|
Prostaczka to w majtkach poszukaj dziecko.
|
Ponownie wydajesz jak najgorsze świadectwo o sobie. /../, ja pamiętam Wisłę z lat 70 tych, dla mnie jesteś więc tylko zakompleksionym /jak już wyżej to opisałem/, nikim więcej. Zaś tezy o rzekomo swoim ilorazie inteligencji zwyczajnie cie ośmieszają.
Ja oceniam i przedstawiam fakty, ty piszesz bajki. Twoja wiedza o piłce zaś to tylko twoje życiowe kompleksy, nic ponad to.
Co do szczęścia i pecha RM i SV, to ich suma w Wiśle wynosi zero, mieli jedno i drugie na tym samym poziomie, a dobre wyniki są wyłącznie efektem profesjonalizmu. Ja to szanuje i szanować zawsze będę, tak jak wszystkie poprzednie MP, oraz wszelkie dobre wyniki Wisły. I najważniejsze, bez szacunku dla ostatniego MP, nie da się zbudować w Wiśle nowoczesnego klubu, bo eliminując błędy SV i RM, aby się sportowo i organizacyjnie rozwijać, to owszem należy korzystać z zachodnich trenerów, piłkarzy czy dyr. sportowych, rzecz prozaiczna uczyć się należy od lepszych.
PS. A gdyby tak, boss, pozostawił w klubie większą część kasy ze sprzedanych Marcelo, Głowackiego, Diaza czy Brożków, a gdyby tak, było podejście na dwa, luba nawet na trzy, do LM, że Wisła próbuje, ale z myślą o kilku sezonach kolejnych, a gdyby tak trafili do Wisły, np. Kamil Glik czy Adamo Coulibaly, a było nimi zainteresowanie, to oznaczałoby większe wydatki, ale też większą szanse sukcesu, a gdyby tak boss nie zablokował powrotu Baszczyńskiego, którego chciał SV.. a gdyby tak BC nie słuchał podszeptów Smudy i Rogali, a gdyby tak pozwolono rozbudować siatkę skautów przez SV, a gdyby tak pozwolił właściciel budować klub przez kilka lat..możliwe ? Nie ? A dlaczego .. a dlaczego Smuda mógł przegrać 5 spotkań z rzędu, mógł przegrać z Legia 0-5 .. a pewnie dlatego że wówczas nikt nie szeptał do ucha bossa, że zrobi to lepiej i za połowę ceny.
PS. Wisła potrzebuje cierpliwości właściciela, również teraz, przy byłym asystencie RM, przy K. Moskali. Teraz też jest czas na spokojną politykę kadrową, a nie po kilku remisach, straszenie zwolnieniami.
EDIT. Do MP, nie trzeba zbyt dużo, jednak do gry o coś w europejskich pucharach, potrzeba dużo więcej, choćby ciut z tego co dali Wiśle RM i SV, zwłaszcza ten ostatni, a ściślej co mógłby dać, gdyby było inne podejście do Wisły, samego właściciela.