|
Senior Member
|
|
Cytat:
|
Po prostu gościu spaprał sprawę dokumentnie i zapłacił za to głową.
|
Co za bełkot, hahaha. Niektórym, to jednak Stwórca odebrał rozum.
SV w pół roku zbudował ekipę, która wraz RM i KM zrobiła najlepszy wynik w pucharach Wisły od 9 lat, zamiast Levadii i Karabachu, była gra wiosną w europejskich pucharach, zamiast wice MP (jak w sezonie poprzednim) było MP. Już w pierwszym roku piłkarze się spłacili, vide 4 mln € od UEFA za kw. do LM i LE. A dalej, a dalej, to rozwalenie projektu przez nerwowe i nieprzemyślane działania właściciela, a dalej to Probierz, Kulawik ..a dalej to zmarnowanie wysiłków poprzedników przez JB nieudanie próbującego rozwiązywać kontrakty w trakcie trwającego sezonu. Pisząc krótko, SV i RM, mimo potknięć, więcej niż dobrze wykonali swoją pracę, pokazali profesjonalizm, ponad polską ligę i to dosłownie.
Mnie w tym wszystkim martwi co innego. W przyszłości bowiem, ponownie trzeba będzie sięgać po innych SV i RM, tylko kto zechce za podobne pieniądze przyjść do Wisły, wiedząc jak tu traktuje się tych co zdobywają MP, a mają kilka słabszych spotkań w sezonie kolejnym.. i nie chodzi o krytykę, nawet nie o zwolnienia w trakcie trwającego kontraktu, ale o niepłacenie na czas, a dlaczego, ..bo zdaniem naszego bossa, co sam wyraził w jednym z wywiadów, "że zaległości nie ma", ale płacić za złą pracę nie będzie (taki był mniej wiecej sens wypowiedzi), czyli umowy nieważne... Stąd zrywanie kontraktów, stąd polska piłka nożna klubowa, to głęboki zaścianek europejskiej piłki. Tu jeszcze dodam, że zdaniem BC, lepiej zatrudniać obcokrajowców, bo „mniej z nimi kłopotów”.., aż nie chce analizować co boss miał na myśli.
Ja mam jednak nadzieję, że właściciel zacznie w końcu szanować podpisane umowy, ze Wisła będzie szanowanym i pod tym względem klubem również w zachodniej piłce, bo tylko od niej możemy się czegoś w przyszłości nauczyć. Umiarkowanym optymizmem, napawa fakt, że reprezentacja Polski, oparta na piłkarzach polskich, grających poza polską ligą, ma coraz lepsze wyniki.. szczerze liczę, że My Wisła też zaczniemy się w końcu uczyć od lepszych, do tego widać jednak cała polska piłka musi dopiero dojrzeć.
Ostatnio edytowane przez milosz : 12.09.2015 o godz. 17:48.
|
|