1. No i w końcu korwinek doczytał się że napisał o Putinie jako o dobrym prezydencie Polski. Co prawda przypuszczając (nawiasem mówiąc ciekawe jak można pisać o Putinie jako dobrym prezydencie Polski w trybie innym niż przypuszczający? Robienie z akurat tak przyjętego trybu zdania argumentu, mającego w założeniu osłabić wagę twierdzenia o dobrym prezydencie Polski Putinie, to trochę tak jak argumentowanie że co prawda palę ale się nie zaciągam), ale jednak. Zaintrygowany rewolucyjnością jego "przypuszczeń" zaproponowałem aby, ku niewątpliwej uciesze użytkowników tego tematu, rozwinął swój talent i "poprzypuszczał" jeszcze trochę nad tym jak dobrymi prezydentami Polski byliby Hitler albo Stalin. Na co młodzian się speszył i rzucił że: "domaga się postu, w którym wymienia i analizuje korzyści płynące z tego że Putin będzie prezydentem Polski". To nic że o żadnych: analizach, korzyściach czy wymienianiu w swoim poście się nawet nie zająknąłem, a prosiłem tylko o "poprzypuszczanie", chłop się zapał i marudzi o tym już od pięciu stron. Coś mi się wydaje że chyba w końcu sam zauważył jak idiotycznie wyglądają te jego "przypuszczenia" i pomyślał że pójdzie "w zaparte".
2. "Wolny dostęp do narkotyków mnie nie razi" - nie da się ukryć że podobna deklaracja złożona przez osobę uważającą się za "prawicowca" brzmi dość zabawnie.
"wyrównywanie rozpiętości dochodowej" jako "program socjalistyczny" brzmi już nie tylko zabawnie ale wręcz infantylnie. Ja rozumiem że Twoja wiedza na temat liberalnej ekonomii jest absolutnie żadna, ale przynajmniej nie eksponuj tego w sposób aż tak drastyczny, bo co bardziej obeznani z tematem mogą umrzeć ze śmiechu. Jeśli Twoje wyobrażenia na temat kapitalizmu zatrzymały się na etapie "Nocy Wigilijnej" to warto było by abyś sięgnął po źródła nieco bardziej współczesne.
A swoją drogę ciekawe dlaczego jako swojego guru wybrałeś akurat JKM a nie Palikota? Bo w sumie Palikot: jest za wolnym dostępem do narkotyków, deklaruje się jako "wolnorynkowiec". Idealnie wpisuje się w Twój światopogląd.
3. Jeśli kolega nie doczytał się odpowiedzi to pozostaje dać do przeczytania tacie. Zrozumie i wyjaśni.
4. Znacznie skuteczniej niż JKM wprowadza "wolność gospodarczą" w PE.