Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.09.2015, 07:02
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Gdyby bilety były po 10 zł i nie byłoby kretyńskich kart kibica. Czy to dla Ciebie takie dziwne?

A kto Ci powiedział, że na mecze mają chodzić tylko kibice Wisły? Niech będzie i kibic Orła Piaski Wielkie jak kupi bilet to jakie to ma znaczenie dla klubowej kasy komu kibicuje?

Powiedz mi po co jest baza danych kibiców ze zdjęciami? Czy będą w niej szukać kogoś niewinnego? Nie, jest to baza potencjalnych przestępców. Widzisz różnicę w stosunku do FB? Czy masz kisiel zamiast szarych komórek? A co jak będzie problem z identyfikacją, myślisz że ktoś się podda czy znajdzie najpodobniejszego?

Potrafisz zrozumieć, że za pełny stadion kibiców zarobimy więcej nawet jeżeli bilety będą po 15 zł średnio? Czyli za bramkami i rogi 10 reszta 20. Jak będzie pełny stadion trzy mecze pod rząd to można podnosić ceny. Delikatnie. Wrażenie pełnego stadionu będzie 10 razy skuteczniejsze w przyciąganiu kibiców niż najwymyślniejsze sztuczki marketingowe.
Baza kibiców Wisły = baza potencjalnych przestępców? Konkretnie odleciałeś. Nie widzisz między tym różnicy? Cytuję: Czy masz kisiel zamiast szarych komórek? Psychoza odbiera Ci rozum. Poza tym miej troche szacunku do rozmówcy bo nikt Cie nie będzie traktował poważnie (ja już przestaje).

Bilety za 10 zł - Vat - koszty ochrony - koszty organizacyjne i zostaje nam z tego 3 zł na ręke jak dobrze pójdzie Ile razy w miesiącu masz mecz? 1-2, max 3 razy przy dobrym układzie terminarza. Prosta droga do bankructwa dla klubu.

Cały czas można mieć bilet za 5 zł, gdy pierwszy raz pójdziesz na stadion. Dzieci wchodzą za 1 zł, uczniowie/studenci mogą nabywać bilety za 15 zł. To tak wiele? Tyle to ty chłopie płacisz już za 2 ligę.

Nie wiem czy i od kiedy chodzisz na stadion, ale ja pamiętam jak chociażby w lidze europejskiej nie było konieczności posiadania Kart Kibica. Sam byłem choćby na meczu z Odense i stadion świecił pustkami tak jak teraz (12 920). Oczywiście nie było wtedy otwartego całego stadionu, ale do frekwencji z meczu z Apoelem (22 545) daleko. Powiem więcej, była nawet niższa niż w lidze gdzie była konieczność posiadania kart kibica! I właśnie dlatego na końcową frekwencję składa się dziesiątki czynników, ale nawet gdy wszyscy wejdą 10 zł nie będzie pełnego stadionu. Kibicowanie w Polsce do tego poziomu nie dorosło!

Drozd napisał(a):Wyświetl post
Co rozumiesz przez sukcesy? Ważniejsza niż sukcesy jest ładna gra i walka na boisku bo ona wywołuje reakcję trybun i rozkręca atmosferę, a dla atmosfery chodzi się na mecze i płaci za bilety
Drużyna za Moskala gra ładnie i walczy. Emocji jest dużo. Frekwencja do czasów Maaskantowych czy chociażby początku Smudy nawet nie jest porównywalna. Karty kibica są od 2010 roku, ceny takie same, więc.... ?
Ostatnio edytowane przez Karherop : 05.09.2015 o godz. 07:09.
Odpowiedz cytując