wislak68 napisał(a):

1. Sondażownia warta zaufania to stwierdzenie zdecydowanie na wyrost. Natomiast moim zdaniem, i nie jest to zdanie odosobnione, najlepsze są badania robione przez TNS, ale nie te telefoniczne (robią je dla TVP) ale robione raz na miesią metodą wywiadów bezpośrednich.
2. Bajdurzenie o tym że "Amerykanie" wypierają z Polski "Niemców" od zawsze kojarzyło mi się z Sakiewiczem. Pewnie dlatego że najgłośniej o tym trąbił.
3. Nasze opinie zostaną zweryfikowane przez wynik wyborów.
4. Zacytuję sam siebie: "Prawdopodobieństwo stworzenia koalicji zależeć będzie od tego, ilu posłów będzie miał PiS w nowym Sejmie, i jaka będzie jego struktura. Jeśli ugrupowanie Kaczyńskiego będzie mieć około 220 posłów, to moim zdaniem, bez problemu sobie znajdzie koalicjantów: rozłamowców z PO (schetynowcy) czy PSL, tudzież spady od Kukiza (jeśli wejdzie) albo od komuchów (cała ta ZL lewica rozpadnie się w Sejmie w ciągu kilku tygodni, a że są wyjątkowo "dietetyczni" to nie trzeba będzie dać im dużo aby mieć większość)".
5. Dostaną się i będą mieć powyżej 10%.
6. Jestem jak najbardziej za ale brak mi Twojego optymizmu.
|
ad1 no to zgodnie z życzeniem TNS , czyli prawie zgadza sie z moimi przewidywaniami , nie ma tutaj zlewu , ale Pis-owi dodaje 3-4 % czyli 44-45 % , urbanoplatfusiarni odejmuję 4-5 % czyli 15-18 % , Kukiz ok , zlew 7.99

plus niestety zsl około 6 %
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
ad2 może jest takie wrażenie , ale czy jest to niemożliwe czy nierealne ?
ad3 tez tak myślę
ad4 jest to możliwe co piszesz, ale może być też taka sytuacja że Pis 229 , a reszta 231 , i co wtedy ? , dlatego uważam że sztucznie pompują więcej ugrupowań w Sejmie, i to tak od dwóch trzech tygodni gdy okazało się że "Pisem " nie da się już manipulować
ad5 zweryfikują to wybory, chociaż słychać też głosy że zlew może zamienić sie wynikami z urbanoplatfusiarnią , w sumie to ta sama partia
ad 6 to realizm , a optymizm też jest potrzebny