|
PROGNOZA PUNKTOWANIA KRAJÓW Z MIEJSC 15-19 (bardzo subiektywna)
RUMUNIA - 0 drużyn, 0 p., końcowy wynik - 25,383
CHORWACJA - 1 drużyna Dynamo Zagrzeb; grają w LM z Bayernem, Olimpiakosem i Arsenalem; moim zdaniem remis i zwycięstwo, czyli 0,750 jest możliwy dla nich do osiągnięcia, a to daje czwarte miejsce i odpadnięcie po fazie grupowej; końcowy wynik - 24,125
AUSTRIA - 1 drużyna Rapid Wiedeń; grają w LE z Villarealem, Viktorią Plzen oraz Dynamo Mińsk; tutaj obstawiałbym drugie miejsce w grupie po zwycięstwie u siebie z Viktorią i Dynamem oraz remisem z Villarealem u siebie i z Viktorią na wyjeździe, a po wyjściu z grupy pewnie jeszcze z jeden remis, czyli razem 1,400 do rankingu; wynik końcowy - 24,500
CYPR - 1 drużyna APOEL; grają w LE z Trypolisem, Schalke i Spartą Praga; zajmą trzecie miejsce po zwycięstwie u siebie i remisem na wyjeżdzie z Trypolisem oraz jednym remisem u siebie z Schalke lub Spartą, czyli 1,250 do rankingu; wynik końcowy - 22,925
POLSKA - 2 drużyny Legia i Lech; nie obstawiam wyników, bo nie jestem w stanie się zdobyc na aż taki obiektywizm, bo liczę na niespodzianki. Napisac mogę tylko, że biorąc pod uwagę moją prognozę, do wyprzedzenia Cypru Polska potrzebuje czterech zwycięstw i remisu, Chorwacji - siedmiu zwycięstw (mniej niż w sezonie 2011/12), Austrii - ośmiu zwycięstw (powtórka sezonu 20011/12, byśmy mieli po tyle samo punktów), Rumunia - dziewięci zwycięstw i remisu.
Miejsce Kraj Punkty Ile zwycięstw potrzebuje Polska
15 RUMUNIA 25,383 9,5
16 AUSTRIA 24,500 8
17 CHORWACJA 24,125 7
18 CYPR 22,925 4,5
Podsumowując nie wyprzedzenie Cypru (przy spełnieniu tej prognozy) będzie sporym rozczarowaniem. Zaatakowanie miejsc 15-17 jest możliwe prze dobrej grze obu zespołów, no chyba, że jeden zagra tak jak Legia w zeszłym sezonie, a potem świetnie w fazie pucharowej, ale to już marzenia niestety.
|