Wyświetl pojedynczy post
callmesir
Junior Member

Od: 08.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2015, 15:06
Nie twierdzę, że istnieje skoordynowany plan. Jak zdobędą to zdobędą. Będę się cieszyć. Ja mówię to w kontekście jakichś założeń. Wiadomo, że ani Lech ani Legia nie będą patrzeć w ranking krajowy. To jest jakby wypadkowa ich wyników i tutaj dla nich nie ma to znaczenia. Mówię to w kontekście tego co mnie się wydaje najlepsze.
Dlaczego nie w tym roku. Dla mnie jeden najważniejszy argument. Ranking Lecha Poznań i Legii. Nie mamy pewności że ich ranking da nam rozstawienie w IV rundzie. Za dwa alta taką pewność praktycznie mamy wg. mnie.
Mnie martwi że to będzie impuls na zasadzie. Dowalmy kasy, ściągnijmy pseudo grajków za grubą kasę jak na polskie warunki i tyle. Albo w drugą stronę. Wyjdzie to wyjdzie nie to nie. Tak czy siak skończy się tym, że prócz Lecha i Legii do grup nie będzie mieć szans awansować żadna ekipa.
Czwarty argument jest tzw. argument z d...
Co do piątego. Dlatego Lech i Legia mają zdobywać ile punktów się da. Jak ugrają 15 miejsce, chwała im za to, ale nie będzie to mój idealny scenariusz, bo wg. mnie piłkarsko i pod względem siły ligii nie jesteśmy na to 15 miejsce gotowi i więcej nam zaszkodzi w kontekście kolejnych lat niż pomoże.
Co do szóstego to już napisałem. Chociaż teraz tak patrzę, kiedy Rumunia zdobyła 16 punktów ? O mam sezon 05/06. Warto potem popatrzeć jak musieli odbudowywać ranking. I tak naprawdę doszli do tego miejsca solidnym punktowaniem z sezonu na sezon.

Nie ma sensu więcej pisać bo się burdel robi. Mamy odmienny punkt widzenia. Teraz zobaczymy co polskie ekipy ugrają.

Co do losowania jeszcze.

Dinamo trafiło do grupy z Bayernem, Arsenalem i Olympiakosem i jedna wygrana i jeden remis to wg. mnie max co mogą ugrać czyli do prześcignięcia ich będziemy potrzebować 7 wygranych wg. moich przypuszczeń.
BATE i Malmo i Maccabi wg. mnie nie mają szans odrobić do nas dystansu więc nie biorę ich pod uwagę.
APOEL dostał Schalke, Spartę i Asteras. O awans będzie bardzo trudno wg. mnie biorąc pod uwagę co grają. Wg. mnie wyprzedzenie Cypru to wręcz obowiązek.
Rapid dostał również ciężką grupę z Villareal, Viktorią i Dynamem Mińsk, który odprawił Salzburg. Biorąc pod uwagę dzielenie przez 5 to jest szansa również dopaść Austrię ale tutaj również trzeba będzie znajomitych występów Legii i Lecha a przypomnę, że obie ekipy mają ciężkie grupy.

Realnie patrząc to 18 pozycja to nasz obecny cel. Powiem inaczej, albo będziemy na 18 miejscu albo na 15 wg. mnie. Albo na 19 jeżeli w grupach zagramy słabo.
Ostatnio edytowane przez callmesir : 28.08.2015 o godz. 15:09.
Odpowiedz cytując