|
Chciałbym sie podzielić z innymi abonentami jak to NC + traktuje swoich klientów zwłaszcza stałych wiec od początku jestem długoletnim ich abonentem jeszcze jak były dekodery na pamietny klucz a nie karty wiec lat kilkanaście i gdzie zawsze miałem praktycznie najdroższy z ich możliwych abonamentów w tamtym roku przedłużyłem umowe o kolejny rok płace 184 zl za opcje full abonamentu jak większość Nc+ posiadam ze względu na Piłkę Nożną czasem również Żużel i Reczną jak wiemy wszyscy Platforma pozbyła sie Lig Francuskiej , Włoskiej podobno również Hiszpanskiej , Recznej okrojono również Ekstraklasę o 2 mecze w kazdej kolejce. Kilka dni temu na ekranie telewizora wyświetlił mi sie komunikat o kończącej sie umowie wiec zadzwoniłem na numer do Nc+ i teraz do setna sprawy pan poinformował mnie ze umowa konczy mi sie z dniem 30 Listopada wiec sie pytam co mi proponuje i zaznaczyłem ze nie wyobrażam sobie płacić dalej 184 zl za okrojoną ofertę w porównaniu z tym co miałem gdy podpisywałem rok wczesniej i zobaczyłem sobie jakie obecnie są pakiety dla NOWYCH klientów i pakiet który by mnie interesował kosztuje 99 zl (nazywa sie Ekstra+ z Canal+) są w nim wszystkie Canale Plus z PIłką i Eurosport który ma Ligę Niemiecką pytam wiec konsultanta czy mogę nową umowę która by weszła w zycie po wygaśnieciu obecnej zawrzeć na własnie takich warunkach jakie są proponowanie nowym klientom i usłyszałem ze mogę pozostać tylko przy swoim obecnym abonamencie i tej kwocie którą płace obecnie wybuchłem smiechem ja mam dalej płacic 184 zl za mniej atrakcyjną oferte jaką miałem dotychczas ( Liga Włoska , Francuska , Hiszpanska ? Piłka Reczna ) ja jako kilkunastoletni ich abonent ma gorsze warunki niz jak ktoś przychodzi z ulicy i podpisuje jako nowy klient pytam gdzie tutaj sprawiedliwość ? Powiedziałem wiec konsultantowi ze lepiej wyjde na tym jak z dniem 30 listopada rozwiążę z nimi umowę i powiedzmy 1 grudnia jako nowy klient podpiszę umowe i bedę płacił zamiast 184 zl - 99 i bedę miał co prawda mniej kanałów ale rozgrywki Piłkarskie takie same jak obecnie gość nie wiedział co powiedzieć nie rozumiem dlaczego ja jako wieloletni klient nie moge podpisując nową umowe mieć takie same warunki jak nowi klienci dla mnie to jest KPINA tak własnie traktujecie stałych i wieloletnich klientów drogi NC+ !
Ostatnio edytowane przez KRIS22 : 23.08.2015 o godz. 11:09.
|