wislak68 napisał(a):

1. Pięknie! I co Twoim zdaniem stanie się z tak wspaniale zaoszczędzonymi pieniędzmi? Myślsz że zaoszczędzoną dychę rodzina wielodzietna wpłaci do banku czy kupi za nią coś do jedzenia albo chociażby zeszyt dla dziecka?
2. OK. Innymi słowy zakładasz że ja nie chciałem z chłopem dyskutować ale go gnoić? Naprawdę ręce opadają ....
3. ABG: "Incognito zaś całokształtem swych wypowiedzi pozostawił u mnie wrażenie pozytywistycznej pracy u podstaw."
wislak: " Pozytywizmu było w tym tyle samo co w Albinie Siwaku stawiającym FSO czy Manfredzie Gorywodzie budującym Hutę Katowice."
ABG: "I tutaj wracamy do myślenia propolskiego, nastawionego wyłącznie na korzyść obywateli. Przyznasz, iż wymienione przez Ciebie przypadki takowe nie były?"
wislak: "Były dokładnie tak samo "pozytywistyczne" jak "pozytywistyczne" było działanie Jaruzelskiego, Kiszczaka czy, żeby sięgnąć dalej, Wielopolskiego i Branickiego"
ABG: " Tutaj się zgadzamy."
wislak: "Najpierw nazywasz działania Siwaka i Gorywody propolskimi i nastawionymi na korzyść obywateli, a potem zgadzasz się z tym że można zestawić je z działaniami Jaruzelskiego i Kiszczaka. Czy wniosek ma być taki że Jaruzel i Kiszczak działali propolsko i obywatelsko"
CBDU
|
Zgoda była do innego punktu, nie do "propolskich działań" jaruzela, kiszczaka, siwaka, gorywody bo to jedna, s....iała banda. Sprawdź jeszcze raz, bo gafa znacząca. Tak, faktycznie. Ręce opadają w przypadku takich "dyskusji". Ależ oczywiście, że kupią coś do jedzenia, czy zeszyt dla dziecka. Ja zaś bym chciał im dać możliwość wpłaty tej dychy na konto. Czy z niej skorzystają to już ich wybór.
W kwestiach ekonomicznych opierasz się na zachodnich modelach, które uwzględniają zachodnie pensje. W Polsce zaś są polskie pensje, i większe niż na zachodzie podatki, co przekłada się na większe ceny w Polsce niż krajach zachodnich.