Jaroo1 Po pierwsze skończ z ta kalką Po-Pis , nie ma czegoś takiego od czasu jak rudy donek obraził się że nie wygrał wyborów. Po drugie mylisz pojęcia , nigdzie nie napisałem że młode pokolenie nie jest nastawione patriotycznie i nie uczestniczy w różnego rodzaju obchodach.Zawsze byłem z tego dumny że po 26 latach "pracy" michnika i spółki młodzież nie zapomniała a wręcz zwielokrotniła swoje uczestnictwo i zainteresowanie obchodami historycznymi i patriotycznymi.Z partii politycznych czy chcesz czy nie chcesz jedyna siłą która w ostatnich 26-ciu latach dbała o pamięć historyczną i patriotyczną był Pis.Nie było to wybiórcze i wymuszone jak piszesz , wręcz odwrotnie celowe i spontaniczne.Mówiąc że coś mi umknęło z młodym pokoleniem miałem na myśli brak ich przedstawicieli w polityce krajowego szczebla.Cały czas są pod wpływem i urokiem różnych Korwinów co skutkuje ich zmarginalizowaniem i ograniczeniem wpływów na decydowanie o swojej przyszłości.Na koniec , nie żyjemy w żadnym"swoim świecie" , żyjemy tu i teraz, mamy te same pragnienia i marzenia. Tylko my uważamy że na dzisiaj nasze marzenia może spełnić Pis , a Ty uważasz że zrobi to jakieś "mityczne" ( politycznie) młode pokolenie. Tutaj się różnimy ale myślę że warto i trzeba o tym dyskutować i rozmawiać.