Wyświetl pojedynczy post
callmesir
Junior Member

Od: 08.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2015, 23:58
Broń boże się nie podniecam bo nie ma czym. To był plan minimum, ale powiedz mi jak często w ostatnich latach to był plan minimum i jak to się kończyło. Nie wiem czemu ale o Legię się nie martwię pokazują w europejskich pucharach, że jak mają kogoś ograć to to robią. Grają mądrze. Chociaż na pewno to 1:0 to jeszcze nie awans.

Ja myślę przyszłościowo tak jak to opisujesz. Ten rok to raczej takie gadanie by coś napisać. Pewnie skończy się na tym samym miejscu bądź na jednym wyżej przy dobrych wiatrach. Bardziej tu chodzi o to by punktować a to jest najważniejsze.
Co do miejsc w grupach. Ofc masz racje ale te dwie ekipy to powinno być takie minimum, standard od którego potem można szukać odskoczni.

Co do kolejnych klubów to Jagiellonia jest naprawdę budowana w bardzo mądry sposób.

Co do płac nie zgodzę się. Czemu w Czechach mogą płacić mniej a mają 3 drużyny. Można znaleźć kilka takich przykładów. Podwyższenie płac na gwarantuje podwyższenia poziomu. Za to jeżeli polskie ekipy będą prezentować dobry poziom to będzie to naturalna rzecz i nie trzeba będzie sztucznie podnosić płac bo potem to prowadzi do miejsca gdzie jest obecnie Wisła.

Legia szanse na 2 koszyk ma raczej iluzoryczne. Fakt, że muszą bodaj wyprzedzić 5 ekip. I tak Steaua już jest poraktycznie poza, Standard Liege przegrał 0:2, tak samo Salzburg (mają rewanże u siebie). Ale ciężko sobie wyobrazić by takie Bilbao nie odrobiło 2:3, Ajax wygrał tylko 1:0 i w sumie tutaj jest szansa na niespodziankę, Rubin zremisował 1:1 na wyjeździe i u siebie będą sporym faworytem, AZ przegrał 2:3 ale też będzie faworytem u siebie. Tak więc jeżeli uznamy że 3 ekipy już z dużą dozą prawnopodobieństwa odpadły to potrzeba jeszcze 2. Pewnie szansa jest ale jednak dalej jest to mało prawdopodobne. Potrzebne będą spore niespodzianki.

Fakt zapomniałem o YBB. W takim razie rzeczywiście wygląda to obiecująco bo w takim razie.
Ostatnio edytowane przez callmesir : 21.08.2015 o godz. 03:45.
Odpowiedz cytując