Cytat:
|
na koniec chciałbym kilka informacji o tym młodym pokoleniu , coś mi umknęło ?
|
No coś ci umknęło. W życie wchodzi pokolenie nie wychowane na telewizji tylko na internecie. Młodzi ludzie mają inne myślenie niż ci wychowani na propagandzie telewizyjnej. Ich świat nie zamyka się już na mainstreamie gdzie widzą tylko PO-PiSy.
W życie wchodzi pokolenie ludzi, którzy czczą pamięć o przodkach, czego brakowało przez ostanie ćwierć wieku.
Płock we wtorek:
https://www.facebook.com/StarkFly/vi...4672288646898/
O takim czymś można byłoby kiedyś pomarzyć. Jak rządziły PO-PiSy to nie pamiętało się o Bohaterach a przynajmniej nie na tyle żeby tę patriotyczną postawę wszczepiać młodym ludziom do głów. Ale właśnie to młode pokolenie dziś pamięta o 1920 roku, o 1 i 17 września 1939, o Rzezi wołyńskiej, o Pileckim, Ince czy Warszycu oraz o Polakach obecnie mieszkających na Kresach. Jakoś ci od okrągłego stołu nigdy tej pamięci nie potrafili reaktywować.
I to się zmieniło, że wraz z pamięcią o przeszłości, wraz z odejściem od odbiorników telewizyjnych zmienia się mentalność i świadomość ludzka. Oczywiście tych aktywnych i dobrze ułożonych młodych ludzi jest mało ale kiedyś można powiedzieć, że nie było ich wcale. Więcej jest nieogarniętych ale też myślących inaczej i szukających zmian.
A efekty masz już od kilku lat. A to jakiś Palikot się odstał do sejmu bo ludzie chcieli zmian (oczywiście to była świnia podłożona młodym, którzy dali się nabrać), a to Mikke wszedł do PE, a to Kukiz zdobył 20 procent w wyborach prezydenckich.
No i te marsze, obchody. Coś pięknego. Jak widzę co roku 1 marca jak tłumy młodzieży z garstką starszych osób oddają hołd Bohaterom, jak widzę gdy młodzi się gromadzą w inne mniej pamiętane święta i okazje, jak widze setki tysięcy ludzi na MN to serce się raduje.
Ja wiem, że Ty i tak powiesz swoje, że będziesz przekręcał, że zaraz przytoczysz wielki wkład PiSu czyli coś tam o Powstaniu Warszawskim i wprowadzeniu dnia Żołnierzy Wyklętych (czyli taka pamięć o historii na wyrywki heh, o PW, Wyklętych pamiętamy ale żeby nauczać Polaków o Ince, Pileckim (mieli czas, mogli mieniać podręczniki w szkołach), żeby pamiętać o rzezi wołyńskiej czy przekręcie przy okrągłym stole to już nie - patriotyzm na pokaz?), wiem, że zaraz wyśmiejesz to co ja napisałem o młodych, że debile bo na Palikota, Kukiza i Mikkego głosowali, że im się zmieni, że co to właściwie za ruch - niesformalizowany i mały. Ale rozumiem to bo wiem, że w pewnym wieku i w oderwaniu od rzeczywistości nie widać pewnych spraw. Zmiany zachodzą ale wy tego nie możecie pojąć bo żyjecie w tym swoim świecie. Czyli to co zaprezentowali Smuga czy wiślak68, świecie niemożliwości rozwiązania problemu z ZUSem, w świecie gdzie poruszanie tego tematu czy sprawy o posiadanie broni, kary śmierci, obniżaniu podatków i biurokracji to dla was populizm a nie realna polityka. W świecie wojny PO-PiS. Zamknęliście się w tych 4 kątach i nie możecie wyjść poza schemat. Dla was już do końca życia wszystko będzie takie samo i nie zauważycie lub nie będziecie chcieli widzieć, że otoczenie się zmienia.