Wyświetl pojedynczy post
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2015, 18:13
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
ad1. To akurat wiem. Chciałbym się jednak dowiedzieć czy w podobnej sytuacji przypiąłby do ściany trofeum twórca koncepcji "trofeizmu". Powiedzmy że chciałem sięgnąć do źródła.
ad2. Nadal nie otrzymałem odpowiedzi na pytanie dlaczego nie można spodziewać się efektu popytowego w gospodarce w której 40% GDP pochodzi z wydatków budżetowych A tu nowa zagwozdka: dlaczego nie może być mowy o konsensusie w gospodarce gdzie budżet stanowi 40% GDP? Słysząc taką opinię bardzo by się zdziwili w Szwecji czy Austrii (żeby brać przykłady pierwsze z brzegu) o USA nie wspominając.
3. No to mnie zaskoczyłeś. Do do tej pory przekonany byłem że dyskutując przedstawia się swoje zdanie a nie odpowiedzi które "satysfakcjonują" dyskutanta.
4. Były dokładnie tak samo "pozytywistyczne" jak "pozytywistyczne" było działanie Jaruzelskiego, Kiszczaka czy, żeby sięgnąć dalej, Wielopolskiego i Branickiego.
1. Można powiesić.

2. M.in. dlatego, iż danego produktu nie opłaca im się kupować. Np. papierosy. Paczka z 20 szt. kosztuje 13 zł. Maszynka do ręcznego robienia kilkanaście zł, paczka tytoniu dzięki której zrobisz 7-8 takich paczek 40zł plus kilka zł za 250 tubek papierosowych. W takim przypadku 1 paczka kosztuje kilka zł. Dodatkowo szerzenie się czarnej strefy, nielegalny przemyt ukraińskich itd. Przyznasz - budżet na tym traci?

3. W tym przypadku o zadowoleniu dyskutanta nie było mowy. A i dyskusji samej w sobie w tym momencie już nie było.

4. Tutaj się zgadzamy. Jednakże w dalszym ciągu nie wiem jaki przytoczone przykłady mają związek z wypowiedziami Incognito.

5. Nowy punkt - jaki kolega miałby plan na poprawę systemu?
Anty PO-PiS!!!