Cytat:
|
No i co kolego ABG przypiąłbyś go sobie do ściany jako trofeum?
|
Twój wybór.
Cytat:
|
Na początku kwestionujesz możliwość nakręcania gospodarki w kraju w którym budżet stanowi o 40% GDP a teraz piszesz o konsensusie na temat poziomu fiskalizacji.
|
Owszem. Gdy budżet stanowi 40% GDP o konsensusie nie może być mowy. Co nie znaczy, że w swoich rozważaniach go zakładam.
Cytat:
|
Szanowny kolego: hamletyzowanie nie sprzyja dyskusjom o pieniądzach.
|
Chodziło mi generalnie o tzw. "przyparcie do muru". Sam gdybyś zadał mi takie pytanie po takiej "dyspucie" i wzajemnych "mizianiach" uznałbym, iż każda odpowiedź by Cię satysfakcjonowała, ponieważ mógłbym tylko wymyślać "kontrę" oraz kolejne "mizianki" z repertuaru.
Cytat:
|
Pozytywizmu było w tym tyle samo co w Albinie Siwaku stawiającym FSO czy Manfredzie Gorywodzie budującym Hutę Katowice. Też budowali w "sytuacji bez wyjścia".
|
I tutaj wracamy do myślenia propolskiego, nastawionego wyłącznie na korzyść obywateli. Przyznasz, iż wymienione przez Ciebie przypadki takowe nie były?
Cytat:
|
Pomysł jak pomysł, ani nowy ani w zasadzie mój bo w podobnym tonie mówi choćby Sadowski czy Gwiazdowski, lepszy niż żaden
|
Polityk to nie zawód, choć najczęściej go sprawiają. Nie musi być ekspertem w każdej dziedzinie. Czy to Wiślak68, Palikot (user), Incognito, Emj, Smuga, Kerim, Drozd, Gwiaździsty, Wieśniak, Lukas, Mały, Fialo, Wisłazwe, czy moja skromna osoba życzy temu krajowi jak najlepiej. I każdy z wyżej wymienionych byłby 1000 krotnie lepszym politykiem niż obecni. Bo to znów jest ta propolskość. Jedna z licznych składowych patriotyzmu.
Dajmy na to któryś z wymienionych zostałby ministrem finansów. Myślisz, by którykolwiek z wymienionych nie otoczył się fachowcami, którzy proponowaliby mu liczne metody usprawniania obecnego systemu? Za taką dietę nie siedziałby dniami i nocami, by tzw. hajs w budżecie się zgadzał?