Wyświetl pojedynczy post
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2015, 15:08
I generalnie "dyspute zusowska" mozna w paru krotkich slowach strescic - wislak68 oferujac cala game politycznej korpogadki jak rowniez pytan bez wyjscia, tzn. Ktora grupe spoleczna obarczylbys kosztami reformy? vs Incognito, ktorego wypowiedzi na ten temat mozna skrocic rowniez krotko - propolskie, proobywatelskie myslenie. Znacznie blizej mi do drugiej opcji. Wszyscy wiedza, ze PiS tego programu socjalnego nie zrealizuje. To byla zwykla kielbasa wyborcza. Az dziwi mnie, ze nadal goraca. Socjal niszczy, nie buduje, cofa wszystko vel. nie prowadzi niczego do przodu. Przyklady z komornikami i dlugami sa bajecznie proste i logiczne. Rowniez takie samo jest podejscie forumowej grupy sympatyzujacej z PiSem, totalnie grzebiace ekonomie, czyli na zasadzie "glodowalem, oszczedzalem, czyli je*ać komornika, kupuje iPhone'a". Nakręcanie gospodarki to świetny argument, ale nie w kraju, gdzie sam VAT to 1/4 kosztow produktu/uslugi. Do tego dochodowy PIT, i robi sie z tego cos circa about 40%.

Cytat:
Czy fakt cytowania inwokacji przez Jaruzelskiego czyni z niego "wieszcza"? Czy to że Miller zacytował Tuwima w polemice z Palikotem ma powodować że każdy kto powtórzy ten cytat (zresztą dość błyskotliwy) staje się millerowcem? Rozumiem że ten sposób rozumowania jest w sam raz na poziomie sołtysa, ale trochę się dziwię że muszę tłumaczyć to Tobie.
A mnie dziwi to, że muszę Cię odesłać do definicji słów ironia oraz sarkazm.

Poza tym - użyłeś tego w kontekście rozmów politycznych. Rozumiem, Palikot odszedł, najchętniej podobnie jak Miller byś go tym pocisnął, to teraz rozumiem Incognito?

Cytat:
he, he kabaret , tłumaczą z wołominiaka na nasze , i jakie zadowolenie to wywołało u rzeczonego , wręcz zachwyt
TłumaczĄ? Może tłumaczY? Pozbyłbyś się w końcu tej 3osobowej formy. Ktoś jeszcze pomyśli, żeś nadal w poprzednim systemie. Zachwytu w jego wypowiedzi nie widzę. I jeżeli grupie peace'Owej musiałbym to tłumaczyć, raczej urągałoby to Waszej inteligencji

Cytat:
będzie spijanie z dzióbków ? tak tylko pytam
Od Sołtysa wolę rude. Myślę, że Ów się nie obrazi

Cytat:
Zebrało się towarzystwo wzajemnej adoracji pod wodzą herszta (Sołtysa) i bełkotem próbuje zaklinać rzeczywistość.
Tak, zebrało. Wislak68, Kerim1906, Smuga. Brakuje Drozda.

Rzeczywistość? Myślałem, że "rozmowa" była o przyszłości systemu emerytalnego?

Zaklinanie rzeczywistości/przyszłości to naprawa owego socjalem.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 19.08.2015 o godz. 15:23.
Anty PO-PiS!!!