Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2015, 15:40
Cytat:
1. Najprostsza zasada ekonomii jest taka że wydanie złotówki, generuje ten sam wzrost, niezależnie od tego czy została wydana na "opłatę urzędasa, na jakieś tam inne machinacje potrzebne do przekazania każdej rodzinie 500 zł, część pójdzie gdzieś na lewo do czyjejś kieszeni itp it". Gospodarka jest ślepa i nie ma dla niej znaczenia czy extra kasa zostanie wydana przez urzędnika czy przez ojca trojga dzieci.Ważne aby tę kasę wydał. A prawdopodobieństwo wydatku jest znacznie większe, gdy pieniądze dotrą do osób mających pilne tzw. potrzeby podstawowe (jedzenie, ubranie) niż do osób które takich potrzeb nie mają i extra pieniądze ulokują powiedzmy w banku. Stąd wniosek że kierowanie strumienia pieniędzy do grupy z "większym deficytem gotówki" , jakimi są rodziny wielodzietne, spowoduje silniejszy efekt popytowy niż skierowanie go do ogółu populacji (jak miało by to miejsce przy obniżce podatku VAT). Proste?
Ale ty jesteś głupi. Wydanie złotówki na urzędasa i dawanie mu pracy to obciążenie finansowe dla Państwa. Dlatego większość tych etatów powinna zostać ukrócona bo generuje koszty, które nikomu nie są potrzebne. Większość tych ludzi nie robi nic pożytecznego. Wręcz odwrotnie, oni szkodą interesom Polski. Przykład: mój sąsiad dobudowywał do już istniejącego garażu kolejny garaż. Ja ze swojej działki nawet tego garażu nie widziałem, ponieważ zasłaniał go dom i ten pierwszy garaż. Mimo to z gminy mi naprzychodziło jakichś papierów, powiadomień, mapek, że sąsiad ten garaż buduje. Po co? Nie wiem. .... mnie obchodzi, że człowiek na swojej działce i to kilkadziesiąt metrów od miedzy, za swoją kasę coś buduje?
I wy, polityczki właśnie tego nie rozumiecie i chcecie dalej brnąć w ten chory system, w biurokrację. Teraz kolejny urzędas będzie potrzebny, który zabierze wszystkim i odda części po 500 zł. I tacy urzędnicy to właśnie pasożyty utrzymywane z budżetu Państwa. Mniej biurokracji = mniej urzedników = więcej kasy dla Polski i Polaków, którzy nie będą gnębieni przez was.
Tu nie chodzi o sam wzrost gospodarczy tylko o to żeby nie generowac kolejnych zysków. Bo co innego wydać 500 zł na stadion, oddać w socjalu rodzinie a co innego wydać na technologię wydobywania łupków. W pierwszym masz wydaną kasę na projekt, który nie generuje zysków, na który będzie trzeba dokładać co roku, w drugim masz złodziejstwo, okradanie ludzi z powiedzmy 600 zł żeby dać im 500 zł, i przejadanie tych 100 zł przez polityczków oraz przez tę całą operację utrzymywanie na etacie urzędnika = koszty, w trzecim przypadku masz działanie, z którego będzie realny profit dla Państwa.
A to, że ktoś kasę, której mu nie ukradniesz wpłaci na konto czy podetrze sobie nią tyłek to, że tak brzydko powiem, powinno cię .... obchodzić ekspercie.

Cytat:
2. Oj boli Cię ten Bełkot. Liczyłem na pewne poczucie humoru
Masz wysokich lotów poczucie humoru. Ja w rewanżu, tak dla zgrywy ponazywa cię chujkiem, chujku. Boki zrywać.

Cytat:
4. Ciekawe. Wygląda na to że masz zamiar decydować kto jest, a kto nie jest Polakiem
Gdzie ja o tym decyduję niby? Ja tylko napisałem żeby takie chujki jak ty i reszta PO-PiSu poszła sobie do tych swoich Panów z Izraela, USA, Niemiec czy Rosji, żeby się od Polaków odjebała.
Chujku, problem jest. To nie czasem ty jesteś zwolennikiem tej partii, która to najwięcej krzyczy o ukrytej opcji niemieckiej, agentach ruskich i prawdziwych Polakach? I ty, taki pisowiaczek mi się tu obrażasz bo kogoś wysłałem do jego nieoficjalnej ojczyzny?
A sam za chwilę napisałeś:
Cytat:
Ciekawe o tyle że czytając niektóre Twoje wpisy, miałem wrażenie, że sam jesteś mówiącym po polsku Moskalem
Ja .......ę. Nie dość, że hipokryta to jeszcze jak nie miał co napisać to już mu się lampka z Moskalami zaświeciła. Znamienne dla takich jak ty jest to, że jak ktoś wypowiada swoje zdanie i chciałby dobrze dla Polski i Polaków to nagle staje się agentem ruskich czy uj wie kim.

Podsumowując po raz kolejny. Ludzie mają dość rządów takich ekspertów od wszystkiego jak ty i inne PO-PiSy. Tych ekspertów, którzy w życiu praktycznie pracą rąk nie ubrudzili, wszystkiego co się dorobili to mają przez układy, kombinacje, którzy z roku na rok co raz bardziej rujnują polską gospodarkę i właśnie z tego tytułu chyba śmią się jeszcze nazywać ekspertami z wiedzą na dany temat. Ludzie chcą żebyście sobie ten socjal w dupę wsadzili i dali im uczciwie pracować i zarabiać. Oczywiście wielu jest zmanipulowanych i się cieszy z socjala ale tylko dlatego, że są na razie zbyt ograniczeni aby zrozumieć, że prawdziwy dobytek bierze się z pracy a nie z rozdawnictwa i urzędnikowania. Ty też tego nie rozumiesz jak widać. Kasę trzeba wytworzyć pracą a nie biurokracją i trzeba ją dobrze zainwestować bo wbrew temu co ci się wydaje to ma znaczenie to gdzie się ulokuje pieniądze.

Cytat:
Zapewne przez te 10 lat się coś zmieniło w tej sprawie, nie podejmuję się komentarza z powodu braku elementarnej wiedzy i przygotowania merytorycznego, jakiego nie brakuje panu oficerowi, który nie szanuje naszego klubu.
Nie załamuj się. Skomentuj, najwyżej jak będzie źle to wislak68 Ci to powie i edytujesz posta.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.