FraMat napisał(a):

To są zarobki tych osób jako żołnierzy wynikające z tabeli żołdu wg stopnia, a nie zarobki tych osób jako duchownych.
Poproś armię, żeby zmieniła tabelki żołdu.
|
Wiem, nigdzie nie pisałem, że jest inaczej.
Pytam tylko czy nie sądzicie, że to za dużo? Nie sądzisz, że to za dużo dla duchownego w armii na emeryturze? Stać nas na takie wydatki? Moim zdaniem są niemoralne. Bardziej niemoralne są wydatki na emerytury starych ub-eków ale z tym żaden rząd nie zrobił nic przez ostatnie 26 lat, zresztą tylko u nas nie było dekomunizacji. Kolejne pole do popisu przed nowym rządem, obecny nie podołał i podołać nie zamierzał.
Wysokie emerytury dla oficerów są oczywiście słuszne ale to inny kaliber i zupełnie inna droga do emerytury.
I tu dodam, że mam znajomych w wojsku zawodowym. Każdy mi mówi, że księża w armii budzą w nich głównie niesmak. Oni harują latami za awansem, po 10 latach z podporucznika do kapitana, podoficerowie ledwo do kaprala w parę lat dociągają a przychodzi ksiądz i prezydent robi go z podporucznika generałem z pominięciem pozostałych stopni. To nie poprawia morale wojska.
btw. nie wiem jakim trzeba być imbecylem, żeby to zrozumieć jako atak na PiS ale na obsesję maniakalna ciężko cokolwiek poradzić.
Serek - też jesteś lizodupem i propagandzistą czy schizofrenik nie jest konsekwentny?