Wyświetl pojedynczy post
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2015, 16:15
FraMat napisał(a):Wyświetl post
To są zarobki tych osób jako żołnierzy wynikające z tabeli żołdu wg stopnia, a nie zarobki tych osób jako duchownych.
Poproś armię, żeby zmieniła tabelki żołdu.
Wiem, nigdzie nie pisałem, że jest inaczej.
Pytam tylko czy nie sądzicie, że to za dużo? Nie sądzisz, że to za dużo dla duchownego w armii na emeryturze? Stać nas na takie wydatki? Moim zdaniem są niemoralne. Bardziej niemoralne są wydatki na emerytury starych ub-eków ale z tym żaden rząd nie zrobił nic przez ostatnie 26 lat, zresztą tylko u nas nie było dekomunizacji. Kolejne pole do popisu przed nowym rządem, obecny nie podołał i podołać nie zamierzał.
Wysokie emerytury dla oficerów są oczywiście słuszne ale to inny kaliber i zupełnie inna droga do emerytury.
I tu dodam, że mam znajomych w wojsku zawodowym. Każdy mi mówi, że księża w armii budzą w nich głównie niesmak. Oni harują latami za awansem, po 10 latach z podporucznika do kapitana, podoficerowie ledwo do kaprala w parę lat dociągają a przychodzi ksiądz i prezydent robi go z podporucznika generałem z pominięciem pozostałych stopni. To nie poprawia morale wojska.

btw. nie wiem jakim trzeba być imbecylem, żeby to zrozumieć jako atak na PiS ale na obsesję maniakalna ciężko cokolwiek poradzić.

Serek - też jesteś lizodupem i propagandzistą czy schizofrenik nie jest konsekwentny?
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 09.08.2015 o godz. 16:21.