Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2015, 15:14
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie zarobki kleru są niemoralne. Też nazwiesz mnie propagandzistą i lizodupem? Swoje zdanie odnośnie emerytur dla komuchów czy obiadków POwców mam - nie będę jednak przymykał oka na kamyczki w swoim ogródku, bo inni robią więcej złego.
Co to znaczy niemoralne? A Premie dla urzędasów po 50 000 kiedy nie ma na leczenie dzieci są moralne? Lizodup przez pięć lat nie omylił się żeby wrzucać przykłady złodziejstwa rządzącej bandy. Teraz ma oczekiwania zanim jeszcze władza się zmieniła. Zarobki kleru to pryszcz przy przekrętach, które drenują państwową kasę od lat. Nie jest problemem nieprzymykanie oczu na kamyczki, problemem jest ślepota wieloletnia uniemożliwiająca dostrzeżenie gigantycznych głazów w POwskim hasioku. Gdyby lizodup piętnował władzę z tą samą dokładnością przez ostatnie pięć lat, nikt by się nie czepiał gdyby robił to samo po zmianie władzy. Niestety chłop się wyraźnie uaktywnił ostatnio więc nie dziw się że sprawia wrażenie zaciężnego klakiera szukającego pretekstu żeby przyczepić się do tych którzy na kształt państwa nie mają wpływu od dwóch kadencji.

Kler zarabia tyle co dwudziestoletni, doradcy w ministerstwach, po kilku, kilkunastu w każdym. Ja tam wolę dać księdzu niż słupowi...

serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
A czemu się dziwisz? Znam księży w swojej okolicy opływających w luksusy, którzy z naukami kościoła nic wspólnego nie mają. Oczywiście, znam też księży, którzy pieniądze przeznaczają na pomoc dzieciakom, ubogim. Nie znaczy to jednak, że przymknę oko na tych pierwszych.

Ps. Jasne, że przytoczony przykład odnosi się do wojskowych - nie zmienia to jednak całego obrazu kleru w Polsce.

To znaczy jaki jest ten obraz kleru? Złodzieje czy pomagają dzieciakom? Dlaczego wolisz się przypieprzyć niż pochwalić? Jesteś pewny, że złodziei jest więcej niż pomagających dzieciakom? Porównaj to do innych grup społecznych np. lekarzy, polityków, prawników, urzędników... Uważasz, że kler jest najgorszy? Bo ja jestem pewien że nie. Natomiast do kleru łatwo się przypieprzać bo zawsze jest wsparcie lewactwa...

raindog napisał(a):Wyświetl post
Mistrzu, masz problem. Syndrom oblężonej twierdzy. Film wrzucony, jako niezwiązany z tematem.
W poście dotyczącym tematu krzyża wrzucasz film o terrorystach i tłumaczysz, że jest on niezwiązany z tematem ? Nie bądź śmieszny...

Lewactwo zazdrości księżom a w tej kwestii cisza i przyzwolenie...

Cytat:
Kwotę 450 tys. zł odszkodowania zgodnie z wyrokiem sądu I instancji otrzyma Dieter Lorenc, który wystąpił przeciwko Skarbowi Państwa - Wojewodzie Warmińsko - Mazurskiemu. W pozwie za gospodarstwo w Warkałach koło Szczytna domagał się 180 tys. zł, jednak po opinii biegłego, który wyżej wycenił wartość nieruchomości i rozszerzeniu powództwa, sąd okręgowy w Olsztynie zasądził kwotę 450 tys. zł. Od wyroku odwołał się Skarb Państwa. Apelacja w Sądu Apelacyjnego w Białymstoku będzie rozpoznana 21 sierpnia.
http://www.money.pl/gospodarka/wiado...0,1876674.html

Gdzie jest lizodup tutaj straty budżetu nie bolą tak bardzo? Co to za biegły taki hojny, co to za sąd? I Ty panie serek ubolewasz nad obrazem kleru? Ręce opadają...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 09.08.2015 o godz. 15:54.
Hej Nasz TS !!