Wyświetl pojedynczy post
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2015, 23:34
Ciekawe losowanie. W mediach już pompowanie balonika, że trzeba awansować itd. ale po mojemu nie będzie szokiem jeżeli obie polskie ekipy odpadną.

Legia Berga jest mocna, ale trudno ją oceniać od strony wolicjonalnej. W lidze ciśnie, ale z pucharowymi ogórami odstawiała raczej minimalizm, a w zeszłym sezonie liczne wtopy ze słabszymi ekipami kosztowały ich mistrzostwo. Zorja to drużyna w zasięgu Legii, ale jak się przejrzy kadrę to można wyłapać, że potencjalnie najmocniejsi kopacze są własnością Szachtara Donieck i nie jest ich 2 czy 3 w kadrze. Na miejscu Legii bardzo bym uważał na tę ekipę. Liga ukraińska jest nieporównanie silniejsza od Ekstraklasy i na takich "chłopaczkach" bardzo łatwo się przejechać.

Co do Lecha, to losowanie dostał naprawdę niezłe, ale tam trenerem jest Skorża. W realiach ligowych świetny szkoleniowiec na poukładanie drużyny z potencjałem, ale na puchary za miękki. Jego drużyny przeważnie wychodzą w pucharach z zafajdanymi portkami, o mały włos, a za jego kadencji sami byśmy zawalili awans z Beitarem w pierwszym meczu. Innych przygód nie warto wspominać.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując