Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.08.2015, 18:22
Babba napisał(a):Wyświetl post
Oba strzały strzały Hamalainena, ten z ok 13 metrow i głowka pod koniec szły obok bramkarza, który świetnie je wybronił.

Wie jak efektownie wybronić?wciska niby odpowiedni klawisz na padzie?co za brednie.
On ma tendencje to przeparadowywania swoich interwencji, przez to często nie jest na nogach tak szybko jak być powinien. Mnie to osobiście trochę wkurza.
Przyglądnij mu się jak pada po interwencjach, dla wielu to jest szał pieroga na patelni i sam jego ruch sprawia, że piłka wygląda na trudniejszą do obrony niż w rzeczywistości była.
Jestem też przekonany, że gdy bronił strzały obok bramki doskonale wiedział o tym, że piłka nie idzie w światło, ale zagrał na notę (takie rzeczy się czuje), szczególnie przy strzale Lowrencica. Przy strzale Hamaleinena pewnie nie wiedział, dobrze się wyciągnął ale strzał bardzo słaby, więc nie było to takie trudne jakby mogło się zdawać. Poza tym wydaje mi się, że piłka nie dałaby radę się na tyle dokrecić, aby wpaść. Gość jak narazie wygląda porządnie, nie puścił żadnej bramki za którą bym go winił, pomógł też w paru momentach - w przeciwieństwie do Buchalika, który pomagał bardzo, ale to bardzo rzadko.

Wspomniałem o tym tylko dlatego, bo niektórzy tutaj gościa już na tronie posadzili z ewidentną etykietką 'najlepszy bramkarz w Wiśle od xxx lat' po jednym udanym spotkaniu. Bez żartów. Dajcie mu pograć - ja narazie jestem zadowolony z jego gry i mam nadzieję, że utrzyma dobrą dyspozycję. Mankamenty ma jak każdy piłkarz, ale na razie zapowiada się bardzo fajnie. Tylko tyle i aż tyle.

Z resztą niektórzy będą się czepiali nawet najbardziej wyważonych opinii, tak dla zasady.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 04.08.2015 o godz. 19:03.
Odpowiedz cytując