AS82 napisał(a):

|
Ja mam wrażenie ,że Wisła Kazka gra lepiej z trudniejszymi rywalami vide derby czy Lech , a gorzej ze słabszymi , nie wiem czy to kwestia braku motywacji przed słabszymi rywalami ?
|
W meczu z mocniejszymi rywalami typu Legia, Lech obie drużyny są nastawione na grę ofensywną i kombinacyjną. Maja zawodników z lepszymi umiejętnościami technicznymi. Zawodników szybkich i moim zdaniem bardziej inteligentnych. 3/4 zespołów ligowych to mieszanki drwali, przeciętniaków i przecinaków. Grają agresywnie w środku pola, ustawiają się defensywnie lub skrajnie defensywnie licząc na kontry z długich piłek. Ciężko się z takimi gra chcąc stosować atak pozycyjny. Zawodnicy świetni technicznie i szybcy są zazwyczaj kryci podwójnie. Zniechęcani do gry faulami i agresywnością klockowatych obrońców np. Podbeskidzia czy Ruchu.
Ogólnie uważam, że takie drużyny powinno się karnie wysyłać do III ligi. Tam jest miejsce na taką grę. Ich koncepcja gry psuje piękno futbolu. Bo grą z kontry nie jest ustawienie 8 drwali, którzy rąbią kości aż drzazgi lecą. Dlatego, gdy usłyszałem przed sezonem, że trenerem Wisły może zostać Ojrzański to zagotowałem się i złapałem za głowę. Krakowski futbol zmieniłby się w śląskie napierdalanie.