|
Uważam, że Kazek powinien zostać minimum do końca rundy, a nawet sezonu. Bezwzględnie.
Powtórzę już któryś raz - sto milionów razy wszyscy czytali i podniecali się, jak to na zachodzie jest komfort pracy, trener pracuje długo i ma na wszystko wpływ, a nie jest zwalniany co chwilę.
A jak przyjdzie co do czego, jakby jakimś psim swędem ktoś z narzekających został prezesem klubu, to zachowywałby się właśnie tak jak gros naszych rodzimych włodarzy z Filipiakiem na czele : wypieprzać po dwóch remisach. Bo nie rokuje. Bo nie krzyczy.
Ja widzę w Moskalu inteligentnego faceta, za którego nie muszę się wstydzić. Słuchając jego wypowiedzi, odnoszę wrażenie, że wie o czym mówi, prawidłowo ocenia piłkarzy i wyjątkowo często to, co mówi, jest tym, co sam chciałbym słyszeć. Dostrzega elementy, którego dostrzegają fachowcy/kibice i nie boi się o tym głośno mówić.
W przeciwieństwie do potluczonego Smudy, za którym tutaj widzę się tęskni, to jest to niebo a ziemia. Czasem wstyd było słuchać argumentów i bzdur z ust Franka.
Uważam, że drużyna jest lepiej przygotowana szybkościowo, niż przez Smudę, i jeśli tylko zmieni się pogoda, będzie to bardziej widoczne. Już teraz na derbach było widać, że Paweł łapie gaz.
Powtórzę moje słowa z kilku stron wstecz:
1. Nie stać nas na lepszego trenera
2. Nie ma po prostu na rynku lepszego trenera
3. Bo Moskal NIE jest tak zły jak się go maluje i gdyby nie jego wiślacka przeszłość byłby odbierany moim zdaniem dużo bardziej poważnie.
A ja dodam, że życzyłbym sobie aby klub w miarę możliwości inwestował w trenera, dopłacając do szkoleń, dokształcenia. Widziałbym jako kandydata np. Sobola, Głowackiego - i w ten sposób przygotowywać sobie trenera na lata.
Aha, i ten pojebany (pojebany!) argument, że Moskal stoi jak drewno - no puknijcie się w łeb.
Po pierwsze było idealnie wczoraj widać, że potrafi gestykulować i krzyczeć (do sędziego np.), kiedy jest taka potrzeba, a po drugie naprawdę jeśli ktoś uważa, że od tego piłkarze grają lepiej... to gratuluję. Chyba nie grał w piłkę.
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 25.07.2015 o godz. 11:55.
|